Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

2 Ekim'de gittiği Suudi Arabistan istanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmamasının ardından tüm dünyada ses getiren gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında 'öldürüldü' iddiası gündeme geldi. Başkonsolosluk, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin iddiaları reddetti.

Yeni Şafak
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğü iddiasını reddetti.Türkiye’de 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna gitmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın hala kayıp olması nedeniyle gerginlik tırmanıyor. Suudi Arabistan’ın Başkonsolosluğunda bir kaynak, Kaşıkçı’nın burada öldürüldüğüne ilişkin haberleri yalanladı.

İddiaları reddettiler

Konsolosluğun Twitter hesabından bir konsoloslukta çalışan bir kaynağın ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğunda resmi bir kaynak, Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan ve Türk yetkililer kaynak olarak gösteren açıklamalarında, Suudi vatandaşı Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Konsolosluğunda öldürüldüğüne dair suçlamaları reddetti” dendi.

Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim günü İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna evlilik işlemleri için girdikten sonra kayıplara karıştı. Gazetecinin nişanlısı, Kaşıkçı’nın binadan çıkmadığını açıklamıştı.

GÜNDEM
Kaşıkçı'yla son görüşmesinde neler konuştuklarını yazdı

GÜNDEM
AK Partili Yasin Aktay'dan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı açıklaması

GÜNDEM
Turan Kışlakçı: Cemal Kaşıkçı öldürüldü

GÜNDEM
Kayıp gazeteci sanılan oteldeki cesedin kimliği belirlendi

GÜNDEM
Suudiler Kaşıkçı'nın kaybolduğu konsolosluğun kapılarını Reuters'e açtı

GÜNDEM
3. ülkeye mi kaçırıldı

GÜNDEM
Suudi yetkili Kaşıkçı iddiasını reddetti

GÜNDEM
Reuters: Türk polisi Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne inanıyor