Asgari ücret zammında bomba tahmin: İşte 2024 Ocak zammı için konuşulan rakam

2024 Asgari ücret belirlenmesine kısa bir süre kaldı. Milyonlarca çalışan geçmiş yıllara yapılan asgari ücret zam oranlarını ve asgari ücret artışlarını araştırıyor. Gazeteci Cem Küçük, yine ocak asgari ücret zam oranı için rakam verdi. Küçük, "15 bin küsur veya 16 bin civarında olması bekleniyor.” dedi.

Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 2024 zammının beli olmasına kısa bir süre kala vatandaşlar yeni askeri ücret merak ederken, askeri ücret zammına ilişkin bomba tahminler de gelmeye devam ediyor. Cem Küçük 2024 zammı için yeni rakam verdi. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olur? Yeni yılda asgari ücret zam oranı ne olur? İşte asgari ücret zammı tahminleri.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek maaş artışlarında beklenen değil, hedeflenen enflasyonun dikkate alınacağını açıklamıştı. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bu sabah Günaydın Türkiye programında 2024 ocak ayı için dikkat çeken asgari ücret zam oranını açıkladı. Cem Küçük geçtiğimiz günlerde ve haftalarda sık sık asgari ücrete zam ne kadar olacağı konusunda konuşurken bugün yeni bir rakam verdi.

2024 asgari ücret zammı ne kadar?

“Asgari ücret ne kadar olacak temel soru bu” diyen Küçük, 2024 yılı için beklenen un %33 dolaylarında, 2024 yılının ikinci yarısı için beklenen enflasyonun ise %38 olduğunu anımsattı. Küçük, “Asgari ücret zammının da bu iki verinin ortasında gerçekleşmesi bekleniyor. Yani yüzde 38 çıkarsa yüzde 40 civarında bu da aşağı yukarı 4 bin 400 lira, 15 bin küsur veya 16 bin civarında olması bekleniyor.” dedi.

2024 asgari ücret tahmini

Asgari ücret zammına ilişkin konuşmasını sürdüren Cem Küçük, “Bu hesaplamalara göre kamuoyunda oluşan beklenti %35 dolaylarında. Hem hükümet kanadından yapılan açıklamalar hem de kamuoyunda oluşan fikre göre yeni yılda asgari ücretin 15 bin liranın üstüne çıkacağı tahmin ediliyor.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Cem Küçük “Mevcut plana göre yüzde 35’lik bir asgari ücret zammında ise maaşların 15 bin 400 lira seviyesine yükselmesi bekleniyor.” dedi.

Asgari ücret nedir?

Asgari ücret, bir işçinin normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir.

Asgari ücret, iş sözleşmesiyle çalışan ve 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin çalıştığı bütün işkollarını kapsar. Asgari ücret, işveren tarafından işçiye doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir ad altında ödenemez.

Asgari ücret nasıl belirlenir?

Asgari ücret, her yıl Cumhurbaşkanı tarafından toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir. Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşur.

2023 asgari ücret ne kadar?

Asgari ücret tutarı 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylık brüt 13.414,50 TL, aylık net 11.402,32 TL olarak belirlenmişti.

ÖZGÜN
Emekli zammı son durum: SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacak?

ÖZGÜN
Memur zammı 2024 oranları: İşte meslek meslek memur zamlı maaşları