Demirhindi, baklagiller (Fabaceae) familyasından Afrika kökenli olmakla birlikte öteden beri bütün tropikal ülkelerde, özellikle de Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen ağaç türü.
Demirhindi nedir?
Demirhindi, 20-25 m boyunda büyük bir ağaçtır. Çiçekleri, dalların ucunda sarı ya da kırmızımsı salkımlar halinde bulunur. Yaprakları yem olarak kullanıldığı gibi kaynatılarak içilen suyu solucan düşürücü olarak da kullanılır. Meyveleri yenebilir ve iç yumuşatıcıdır; ayrıca reçel ve içit yapımında da yararlanabilir.
Demirhindi nerelerde kullanılır?
Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılır. Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir. Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılır.
Demirhindi meyvesinin müshil ve iç yumuşatıcı bir etkisi vardır. Tahriş edici olmadığından tehlikesizce ve kolaylıkla kullanılabilir. 20-60 gramı müshil etkisi gösterir.
Demirhindi macunu nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Çoğu zaman macun halinde alınır ve demirhindi macunu yapmak için 3 gr papatya tozu, 30 gr sinameki, 50 gr demirhindi yeterince şeker şurubuyla karıştırılır.
Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
Demirhindi şerbetinin faydaları neler?
Demirhindi şerbeti nasıl hazırlanır?
Demirhindi hangi hastalıklara iyi gelir?
Demirhindi de hangi vitaminler var?
Demirhindi Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmektedir çünkü Demirhindinin içinde A, B1, B2, B3, B5 , B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, pektin, demir, sodyum, magnezyum, fosfor gibi mineraller bol miktarda bulunur.
Demirhindi karaciğeri temizler mi?
Demirhindi kansızlığa iyi gelir mi?
İçeriğinde bulunan bu baharatlar sebebiyle; demir eksikliğinden kansızlığa, böbrekleri çalıştırmasından kabızlığa, gripten vücut direncinin arttırılmasına kadar birçok fayda sağlıyor.
Demirhindi kilo aldırır mı?