500 gazeteciden ‘Gazze’ çağrısı: Filistin’in sesi olacağız

Türkiye’den 500 gazeteci Anadolu Yayıncılar Derneği’nin “İsrail’e Dur De” bildirisine imza attı. Bildiriye imza koyan gazetecilerin sayısının daha da artması bekleniyor.

Haber Merkezi
Foto: AA.

Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan, bildiriye ilişkin düzenlediği basın toplantısında “Batı medyası, İsrail’in yaptığı soykırımı görmezden geliyor. Siyonist sermaye Batı medyasını esir almış durumda. İsrail medyası Filistin’de bir karartma uyguluyor. Sesi kesilen Filistin halkının sesi olacağız! Bu mesele sadece Müslümanları ilgilendirmemektedir. Dünya barışı, ancak tüm kültürlerin, inançların ve halkların bir arada olması ile mümkündür” dedi.

İŞGAL VE SOYKIRIMA ‘DUR’

Kamuoyu ile paylaşılan ortak bildiri metninde, “Bizler, onlarca yıldır süren bu işgale ve soykırıma karşı duranların safında yer alıyoruz. Halen devam eden bu soykırıma, İsrail terörüne, insanlık suçu olan saldırılara ve hukuk ihlallerine ‘dur ‘ diyoruz” denildi.

Bildiriye ulusal ve yerel basında çalışan 500 gazeteci imza koydu. Bildiriye imza koyan gazetecilerin sayısının daha da artması bekleniyor.