AB: Rusya'ya karşı savaşmıyoruz Ukrayna'yı savunuyoruz

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı savaşmadığını, Ukrayna'yı savunduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell.

İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen Birliğin Durumu (State of the Union) toplantıları sonrası Euronews'e konuşan Borrell, ifadelerini kullandı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi, Euronews muhabiri Meabh Mc Mahon'a ayrıca Rusya ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında ayrım yapılması gerektiğini ifade etti ve ekledi:

DÜNYA
Ukrayna'nın Yılan Adası'ndaki Rus karargahını vurduğu anları Bayraktar TB2 görüntüledi

'AVRUPA JEOPOLİTİK BİR AKTÖRE DÖNÜŞTÜ'

Borrell'e euronews ile mülakatında Eski Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb eşlik etti. Her ikisi de savaşın Avrupa'da tarihi bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Avrupalı liderlerin Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline verdiği hızlı yanıttan memnuniyet duyduğunu ifade eden Stubb ise " dedi.

DÜNYA
Ukrayna ordusu Rusya'ya ait çıkarma gemisini vurdu

'SAVAŞIN BEDELİ'

Rusya'yı "saldırgan, revizyoncu, emperyalist, totaliter ve otoriter olarak tanımlayan" Stubb, Avrupalı liderlerin karşılaştığı büyük sorunun, savaşın bedelini açıklamak olduğunu ifade etti.

Ukrayna'daki savaş Avrupa'nın Rus enerjisine olan bağımlılığını ortaya çıkardı. Borrell, Avrupa'nın özgürlüğünü ve değerlerini başarılı bir şekilde savunursa bazı bedeller ödeyeceğini söyledi ve ifadelerini kullandı.

Borrell sözlerini, " şeklinde sonlandırdı.

EKONOMİ
AB'den Rus petrolüne yasak konusunda yeni adım

DÜNYA
Almanya Başbakanı Scholz: Ukrayna dikte edilmiş bir barışı kabul etmeyecek

DÜNYA
Rusya Kırım üzerinden karar koridorunu sağlamaya çalışıyor