ABD işgal senaryosu da yazdı

Rusya-Ukrayna krizinde yangına körükle giden ABD, bu kez “işgal senaryosu” yazdı. ABD medyasına ismi açıklanmayan yetkililerce sızdırılan senaryoya göre Rusya, Şubat ortasına kadar 150 bin askerini sınıra yığacak. Savaşta 50 bin sivil hayatını kaybedecek ve 5 milyon Ukraynalı sığınmacı olacak. Rusya 48 saat içinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ele geçirebilir ve Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i devirebilir.

Ukrayna ordusu, savaş ihtimaline karşı başkent Kiev’de sivillere tahta silahlarla temel askeri eğitim veriyor.

ABD, Ukrayna iddialarında bir adım daha ileri giderek, Rusya’nın olası işgalin senaryosunu da kendisi yazdı. Amerikan medyasına adı belirtilmeyen yetkililer tarafından sızdırılan senaryoda, Rusya’nın iki günde başkent Kiev’e gireceği, 50 bin sivilin hayatını kaybedeceği ve 5 milyon Ukraynalı’nın sığınmacı olacağı iddia edildi. Rusya, kanlı senaryoya, “felaket tellallığı” tepkisini gösterdi.

ASKER YIĞINAĞI YÜZDE 70’E ULAŞTI

DÜNYA
ABD ile Avrupa arasına Ukrayna girdi: Batı cephesi bölündü

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/07/03/01/resized_20c58-de76e8d8manc59fet.jpg

48 SAATTE KİEV’E GİRER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bütün seçenekleri açık bırakmak istediğini belirten yetkililere göre Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donbas bölgesiyle sınırlı kısmi bir işgal olabileceği gibi Rusya’nın ülkeyi kapsamlı bir biçimde işgal etmesi de mümkün. Bunun yanısıra olası bir işgalde Rusya’nın 48 saat içinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ele geçirebileceği ve Devlet Başkanı Volodoimir Zelenskiy’i devirebileceği tahmin ediliyor.

50 BİN SİVİL HAYATINI KAYBEDECEK

DÜNYA
ABD Kiev Büyükelçiliği duyurdu: Ukrayna'ya yardımın ilk sevkiyatı ulaştı

AVRUPA’YA ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

Amerikalı yetkililere göre Rusya’nın olası işgali Ukrayna’dan bir sığınmacı akınına da yol açabilir ve beş milyon insan başta Polonya olmak üzere başka ülkelere sığınma girişiminde bulunabilir. Sığınmacı akını senaryosunun Rusya’ya karşı ayak sürüyen Avrupa ülkelerine üstü kapalı bir tehdit olabileceği değerlendirildi.

FELAKET TELLALLIĞI

DÜNYA
ABD'den Kiev büyükelçiliğine Ukrayna'dan ayrılma talimatı

Asıl onlar bizden korksun

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ABD’nin açıklamalarına atıfta bulunarak, ülkesi hakkında yayılan “kıyamet senaryolarına” kulak asılmaması gerektiğini söyledi. Kuleba, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bugün Ukrayna’nın güçlü bir ordusu, benzeri görülmemiş uluslararası desteği ve Ukraynalıların ülkelerine olan inancı var. Düşman bizden korkmalı, biz onlardan değil” dedi.

DÜNYA
ABD Başkanı Biden: Tahminime göre Rusya Ukrayna konusunda hareket edecek