ABD ve NATO Ukrayna'ya 6 günde 17 binden fazla tanksavar silahı soktu

ABD'nin New York Times gazetesi, ABD ve NATO'nun Ukrayna'ya 6 günde, Javelin füzeleri dahil 17 binden fazla tanksavar sevkiyatı yaptığını bildirdi. Haberde, silah yardımlarının yanı sıra, "siber misyon ekipleri" olarak bilinen ABD Siber Komutanlığına bağlı Doğu Avrupa'daki gizli üslerdeki güçlerin de Rusya'nın dijital saldırılarına ve iletişimine müdahale etme çabası içinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Arşiv

New York Times gazetesinin haberinde, söz konusu silahların Romanya ve Polonya sınırından başta Ukrayna'nın başkenti Kiev olmak üzere, ülkedeki diğer büyük şehirlere kara yoluyla intikal ettirildiği belirtildi.

ALTI GÜNDE GERÇEKLEŞTİ

Haberde, silah yardımlarının yanı sıra, "siber misyon ekipleri" olarak bilinen ABD Siber Komutanlığına bağlı Doğu Avrupa'daki gizli üslerdeki güçlerin de Rusya'nın dijital saldırılarına ve iletişimine müdahale etme çabası içinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

DÜNYA
ABD Avrupa’ya 500 ek asker gönderecek

"EKİPLER RUS ASKERİ BİRİMLERİNİN UYDU FOTOĞRAFLARINI YAKALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Haberde ayrıca, Rus askeri konvoyuna karşı Ukrayna ordusunun Türkiye yapımı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını da başarılı şekilde kullandığına değinilerek, bütün bunların Rusya'nın Ukrayna'daki ilerleyişini etkili şekilde yavaşlattığına dikkat çekildi.

Üst düzey yetkili, yardım eden ülkeler ve verdikleri silahlarla ilgili detay paylaşmamıştı.

EKONOMİ
Rusya'dan 'felaket' uyarısı: Petrole ambargo olursa varil fiyatı 300 doları aşar

DÜNYA
Rus saldırılarında ölen ve yaralanan Ukraynalı sivillerin sayısı bin 200'ü geçti