Alçak saldırı: İsrail dün gece Kudüs'te tacizin dozunu artırdı

İslam dünyasının sessizliğinden cesaret alan İsrail, Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerini baskına dönüştürdü. Dün akşam Aksa’daki Kıble Mescidi’ne giren İsrail polisi, ses ve gaz bombaları ile yatsı namazını kılan cemaate saldırdı. Plastik mermilerin de kullanıldığı saldırıda, 205 kişi yaralandı. Türkiye saldırılara sert tepki gösterdi.

Yüzlerce polisle Mescid-i Aksa’yı basan işgalciler, Kıble Mescidi’nde yatsı namazını kılan cemaate ses ve gaz bombalarıyla saldırdı. Plastik mermilerin de kullanıldı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’daki tacizlerinin dozunu dün gece artırdı. İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi İsrail polisinin Harem-i Şerif’te cemaati dağıtmaya çalıştığı yaşanan olaylarda en az 205 kişinin yaralandığını duyurdu. Mescid-i Aksa’nın Silsile Kapısı’nda da İsrail polisinin Filistinlilerin girişine izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. İsrail polisinin müdahalesi özellikle kadın ve çocukların büyük panik yaşamasına yol açtı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/08/03/03/resized_b486f-5b37b284aksa.jpg

DÜNYA
İşgalciler Mescid-i Aksa'nın çatısına ayak bastı

DÜNYA
İşgalci İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı

İSLAM DÜNYASI AYAĞA KALKSIN

DÜNYA
Filistinli gençten işgalci İsrail polisine uçan tekme

AKSA’YA BÜYÜK BASKIN PLANI

Mescid-i Aksa’nın büyük tehlike altında olduğu uyarısında bulunan Yasin, İsrail’in ihlalleri karşısında İslam dünyasının sessizliği ve bazı Arap ülkelerinin normalleşme sürecinde olmalarının söz konusu tehlikeyi daha da artırdığını ifade etti. Yasin, “Mescid-i Aksa ve Filistin İslam dünyasının temel meselesidir. Bunları desteklemek her Müslüman’ın görevidir. Kudüs halkını ve İsrail’e karşı kararlılıklarını güçlendirmek, onlara maddi ve manevi destek olmak tüm Müslümanlar için meşru bir zorunluluktur.” ifadelerini kullandı. Fanatik Yahudi gruplar, İbrani takvimine göre kutladıkları ve “Kudüs Günü” olarak adlandırdıkları 1967’deki Doğu Kudüs işgalinin bu yıl ramazanın 28’ine denk gelen 10 Mayıs Pazartesi günü Mescid-i Aksa’ya büyük bir baskın düzenleyeceklerini açıklamıştı.

DÜNYA
İşgalci İsrail güçleri yaralıların tedavi edildiği kliniği bastı

İsrail savaş suçu işliyor

DÜNYA
İşgalci İsrail güçlerinin Filistinlilere saldırdığı anlar

DÜNYA
İşgalci İsrail güçleri yaralıların tedavi edildiği kliniği de bastı

GÜNDEM
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama: Provokatif tutuma son verin

İSRAİL POLİSİNDEN EVE BASKIN

Filistinliler, israil zorbalığını protesto etmek için bölgede toplanmak istedi. Ancak israil polisi mahalle sakinlerini zor kullanarak dağıtmaya çalıştı. İsrail polisinin saldırısının ardından, Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere iftar vakti ateş açtı. Filistinliler de Yahudi yerleşimcilere ait bir kaç aracı ateşe verdi. Bunun üzerine Yahudi yerleşimcilerin belirsiz hedeflere ateş açtığı, polisin, aracın ateşe verilmesiyle ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde de iki Yahudi yerleşimcinin ellerindeki silahlarla etrafa ateş açtıkları görüldü.

GÜNDEM
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Dünya vahşet makinesine dönmüş İsrail'i durdurmalıdır

AÇIK ÇEK TEKLİFİ

DÜNYA
Yahudilerden Filistinlileri kışkırtmak için iftar vakti dini ayin

BM’DEN UYARI

Birleşmiş Milletler (BM) İsrail’in, Filistinlilerin zorla evlerinden çıkartılmalarına son vermesini istedi ve bunun bir “savaş suçu” olarak değerlendirebileceği uyarısında bulundu. BM İnsan Hakları Yüksek Temsilciliği Sözcüsü Rupert Colville, “İşgal altındaki topraklardaki özel mülklere zorla el konulamaz, bu uluslararası hukuka göre yasa dışıdır ve savaş suçu anlamına gelebilir." ifadesini kullandı. Arap Birliği de işgalci gücün Şeyh Cerrah’ı hedef alan saldırılarını “tüm yönleriyle suç teşkil ettiği” değerlendirmesinde bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise gelişmelerden endişeliyiz açıklaması yaptı.

DÜNYA
ABD'den İsrail'e tepki: Kudüs'te Filistinlilerin yerlerinden edilmesinden derin endişe duyuyoruz

İnsanlık dışı