Avrupa’da emlak zengini: Esed ailesi Fransa, İspanya ve Rusya’da devasa bir emlak imparatorluğunu yönetiyor

İngiliz STK, “Global Witness”, Suriye rejiminin başındaki Esed ailesinin Avrupa’daki servetiyle ilgili bilgiler paylaştı. Beşşar Esed’in amcası Rıfat Esed’in İspanya’da 500’den fazla mülkü var. Paris’te de 3 bin metrekarelik iki köşkü ve at çiftliği bulunuyor. Esed’in anne tarafından akrabası Mahluf’ların sadece bir üyesinin ise Moskova’da 40 milyon dolarlık serveti var.

Hatice Saka
Beşşar Esed

Suriye’de milyonlarca insan açlık ve yoklukla mücadele ederken, Esed ailesinin Avrupa ve Rusya’da milyar dolarlık serveti olduğu ortaya çıktı. İngiliz Sivil Toplum Örgütü ‘Global Witness’ Suriye rejiminin başındaki Esed ailesinin Avrupa’daki servetini açıkladı. Yolsuzlukla mücadele konusunda yayınlanan raporda, ailenin servetinin büyüklüğüne dikkat çekiliyor. Rapora göre Esed ailesi, bu serveti Suriye’deki hâkimiyetlerini devam ettirmek için kullanarak diğer yandan Avrupa’nın yaptırımlarını aşmanın bir yolu olarak görüyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/02/01/27/resized_e021b-04d9857aesed1.jpg

GAYRİMENKUL BARONU

İngiliz kuruluşun raporu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in amcası Rıfat Esed’in Avrupa’da değeri yüz milyonlarca dolarla ifade edilen bir emlak imparatorluğu kurduğunu aktarıyor. Rıfat Esed’in Fransa’nın başkenti Paris’te 3 bin metrekarelik alanı kaplayan iki köşk ile buna ek olarak bir at çiftliği bulunuyor. Aynı kişinin sadece İspanya’da 500’den fazla mülkü var. ‘Hama Kasabı’ olarak tanınan Rıfat Esed, Suriye’nin başkan yardımcılığını yapmıştı ve ayrıca ‘Savunma Tugayları’ ordusunun komutanıydı. 1982 yılında Hama şehrine yapılan saldırıda önemli rol oynadı. Katliamın ardından Avrupa’ya yerleşti.

RUSYA’DA SERVET YATIYOR

KUZENLE MAL KAVGASI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/02/01/26/resized_65a9e-49f3e271ramimahluf.jpg

DÜNYA
Esed iç savaşı böyle başlattı