BAE’de İsrailli turist endişesi: Lütfen çalmayın!

Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasında ticari uçuşlar başladıktan bir ay sonra beklenmedik bir kriz patladı. Dubai’ye giden İsrailli turistler otel odasındaki eşyaları çalmakla suçlanıyor. Öyle ki İsrail Dışişleri, vatandaşlarını uyarmak zorunda kaldı. Yediot Aharonot’a konuşan bir İsrailli işadamı, “Lobide çıkış işlemi yapan iki İsraillinin çantaları arandığında çok utandım” dedi. Dubai’deki bir otel müdürü de şikayetini şöyle dile getirdi: Havlu, kahve, nevresim, lamba ve aklınıza ne gelirse her şeyi çalıyorlar.

Hatice Saka
Yediot Aharonot’a konuşan bir İsrailli işadamı, “Lobide çıkış işlemi yapan iki İsraillinin çantaları arandığında çok utandım” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasında ticari uçuşların başlamasından yaklaşık bir ay sonra, iki ülke arasında hırsızlık krizi patlak verdi.

DÜNYA
Mescid-i Aksa'ya 2020 yılında 18 bini aşkın Yahudi baskın düzenledi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/31/11/37/resized_7924c-0883b23abaeisrailturist02.jpg

GÖRDÜKLERİM ŞOKE ETTİ

İsrail gazetesi “Yediot Aharonot”e konuşan İsrailli bir işadamı, “Ticari işimin bir parçası olarak BAE’yi uzun yıllardır ziyaret ediyorum. Bazı İsrailli turistlerin davranışları karşısında şok oldum” dedi ve tanık olduklarını şöyle anlattı:

DÜNYA
BAE-İsrail anlaşmasının perde arkasında neler var?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/31/11/40/resized_4c2dc-2a0afc73turist2.jpg

BÖYLESİNİ DAHA ÖNCE GÖRMEDİK

Burç Halife’de bulunan bir otelin müdürü de İsrail gazetesini doğruladı: “Dünyanın her yerinden yüzlerce turist ağırlıyoruz. Kışkırtan ve sorun yaratan pek çok turist ile karşılaştık. Ancak, daha önce otel odası eşyalarının çalındığını hiç görmedik. Son zamanlarda otele gelen İsrailli turistler ayrılırken havlu, kahve ve çay poşetleri, nevresimler, lambalar ve aklınıza ne gelirse her şeyi çalıyorlar.”

DÜNYA
Netanyahu'nun BAE ve Bahreyn ziyareti tekrar ertelendi: Gerekçe olarak karantina gösterildi

DİKKAT EDİN İSRAİLLİLER GELİYOR

DÜNYA
BAE Ağlama Duvarı’nda: Filistin davasının altını oyuyorlar

Kirli çamaşırlarını ABD’de yıkatıyor

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/31/11/41/resized_f048c-a8d33b2enetanyahu3.jpg

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ailesinin ABD’ye yaptıkları ziyaretleriyle ilgili iddia şaşkınlık yarattı. The Washington Post’a konuşan ABD yetkililerine göre Netanyahu ailesi, Washington ziyaretlerinde yanlarında birkaç bavul dolusu kirli çamaşır getiriyor. ABD’li yetkililer, İsrail Başbakanı’nın Washington ziyaretlerine bavullar dolusu kirli çamaşır getirip bunları ABD Başkanı Konukevi çamaşırhanesinde ücretsiz yıkattığından yakındı. Kirli çamaşırların Beyaz Saray personeli tarafından temizlendiğini belirten yetkili, “Netanyahu ailesi, yıkanması için bize kirli çamaşır getiren tek ziyaretçiler. Birkaç ziyaretten sonra bunun kasıtlı yapıldığını anladık” dedi. Netanyahu ailesinin Portekiz’e yaptıkları bir günlük ziyarete de 11 bavulla gitmesi gündem olmuştu.