Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü:  Artık Kuzey-Güney yok ‘Kıbrıs Türkü’ var

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla KKTC’de etkinliklere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Derdimiz birlikteliği çok daha güçlü hale getirmek ve bundan sonraki süreçte de biliyorsunuz artık biz ‘Kuzey-Güney’ de demek istemiyoruz, artık ‘Kıbrıs Türkü’ diyoruz olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türk ve KKTC bayrakları ile fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC’de iki devletli çözüm konusunda önemli mesajlar verdi. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” törenine katılan Erdoğan, Rum tarafının gerçeklerden kopuk, maksimalist, samimiyetsiz ve şımarık yaklaşımını sürdürmekte ısrarcı olduğunu belirtti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/21/02/33/resized_02994-973e917derdo3.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs ayağa kalkıyor

SİZ SÖZÜNÜZÜ TUTTUNUZ MU?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/21/02/33/resized_a6a7a-1da2fa4ckibris3.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de bayram mesajı: Artık Kıbrıs Türkü diyoruz

BİZDEN GERİ DÖNÜŞ BEKLEMEYİN

Fakat hiçbir zaman dürüst davranılmadığının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti: “Hep yalan. Bunlarda demokratlık yok. Avrupa Birliği mali, idari noktada Kuzey Kıbrıs’a desteklerini verecekti, Verdi mi? Hayır vermedi? Niye? Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. Dürüst değiller.” Rum tarafının haksız şekilde üye yapıldığı Avrupa Birliği’ni de bu tutumlarına alet ettiğine dikkati çeken Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkının kanıyla, canıyla, şehitlerinin fedakarlığıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyorlar. 10 yıllardır değişmeyen, kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin. Geçersizliği kanıtlanmış modeller üzerine harcayacak bir 50 yılımız daha yoktur” dedi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs ayağa kalkıyor

ASİLTÜRK HAREKATTA GÖREV ALMIŞTI

YOLUNA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEK

Bayram namazının ardından cami içinde vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, “Artık güney-kuzey böyle bir derdin içinde olmayacağız. Bundan sonra Kıbrıs Türkü çok daha güçlü bir şekilde inşallah yoluna devam edecektir” dedi.

Maraş’ta hayat yeniden başlayacak

KİMSE HAKKIMIZA EL UZATAMAZ

Yıllardır atıl durumda kalan bu bölgenin çözümsüzlüğün değil, Kıbrıs Adası’nın huzurlu ve müreffeh geleceğinin sembolü olacağını dile getiren Erdoğan, “Atılan bu adımlarla Maraş’ta yeni mağduriyetler oluşturulmayacak, bilakis mevcut mağduriyetler giderilecektir. Bizim kimsenin toprağında, hakkında, mülkünde gözümüz yoktur. Kimse de bizim ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hakkına el uzatamaz” diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/21/01/58/resized_ae4a2-0903e0f6kibris5.jpg

Bayram coşkumuz daha da arttı

Maraş bölgesinde bulunan ve restorasyonu yapılan Bilal Ağa Mescidi’nin yeniden ibadete açılmasını canlı bağlantı ile gerçekleştiren Erdoğan, mescitle birlikte aynı bölgede yer alan çay bahçesinin de hizmete açıldığını belirtti. Erdoğan, “Çifte bayram yaşadığımız bugün Cumhurbaşkanı Sayın Tatar’ın açıkladığı ‘Maraş açılımı’ kararı bayram coşkumuzu daha da artırdı” ifadesini kullandı.

VAKİT KAYBETMEDEN HAYATA GEÇECEK

Cumhurbaşkanlığının inşa edilmesi dileğini Cumhurbaşkanı Tatar ile paylaştığını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konudaki çalışmalar belirli noktaya getirildi. Vakit kaybetmeden el birliği ile bu işin üzerinde duralım ve projeyi en kısa sürede hayata geçirelim istiyorum. Dün akşam da Ersin Bey’le proje üzerinde mimarımızı da yanımıza almak suretiyle çalışmamızı yaptık. Cumhuriyet Meclisi’nin de gücüne ve itibarına layık bir binaya kavuşturulması gerektiğini dünkü Meclis hitabımda dile getirdim. Bu projenin de en kısa sürede hazırlanarak olgunlaştırılmasını bekliyorum.”

47 yıldır hazmedemediler

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/21/01/56/resized_79498-eff98f34erdoson.jpg

Ezberler bozuldu

Kıbrıs ile ilgili yeni bir müzakere sürecinin ancak 2 devlet arasında yürütülebileceğini dile getiren Erdoğan, “Bunun için de öncelikle Kıbrıs Türkü’nün egemen eşitliği ile eşit statüsü teyit edilmelidir. Çözümün anahtarı da budur. ‘İki devletli çözüm olmaz’ demek Kıbrıs Türk halkının egemenliğini, eşitliğini, bağımsızlığını, devletini ve kazanımlarını görmezden gelmek demektir. Kıbrıs’ta, diniyle, diliyle, kültürüyle farklı, eşit statüde 2 halk ve 2 devletin bulunduğu kabul edilmeden müzakerelerde ilerleme sağlanamaz. Bu gerçekleri esas alan bir çözüme ulaşılması artık tercihten öte, altını çiziyorum, zorunluluktur” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ve KKTC olarak izledikleri politikanın tam bir siyasi kararlılık ifadesi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayede yerinde ve etkin adımlarla Kıbrıs meselesindeki oyunlar ve ezberlerin bozulduğunu söyledi.

Bu gençliğin önünde duramazlar

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/21/01/55/resized_12db9-f7aa8037erdo7.jpg

Ne gerekiyorsa yapacağız

Farklı alanlarda Kıbrıs Türk’ünün hayatına dokunan projelerin açılışını da gerçekleştireceklerine vurgu yapan Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınması, sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşturulması için ne gerekiyorsa kararlılıkla hayata geçireceğiz. Gizli, açık tüm baskı, kısıtlama ve ambargolara rağmen Kıbrıs Türk halkının özgüvenini sürekli artırarak, daha müreffeh yarınlara ulaşacağına inanıyorum. Bütün zorluklar, unutmayın, geçici, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ise kalıcıdır” diye konuştu.