Bunlar iç terör eylemi: Trump'tan polise destek, göstericilere eleştiri

ABD Başkanı Trump, şiddet olaylarının odağındaki Kenosha kentini ziyaret etti. Güvenlik güçlerine destek çıkan Trump, polis şiddetini protesto edenlere ise tepki gösterdi: Bunlar barışçıl gösteri değil, iç terör eylemleri.

Haber Merkezi
Donald Trıump

MUHTEŞEM BİR İŞ ÇIKARDILAR

lABD Başkanı Donald Trump, tüm itirazlara rağmen son şiddet olaylarının odağındaki Wisconsin eyaletinin Kenosha kentini ziyaret etti. Beyaz bir polisin yedi kez sırtından vurduğu siyahi Jacob Blake’in ailesiyle bir araya gelmeyen Trump güvenlik güçlerine destek verdi. “Güvenlik güçleri muhteşem bir iş çıkardı” yorumunu yapan Trump, Ulusal Muhafızların ve federal güçlerin devreye girmesinin ardından kentteki olayların yatıştığını vurguladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/03/03/26/resized_ef3a6-5d620019manset2.jpg

DÜNYA
ABD Rumlara silah satacak: ABD 33 yıl sonra ambargoyu kaldırarak provokatif bir adım attı

‘BASKI ALTINDALAR’ SAVUNMASI

Yaşanan protestoları, “Bunlar barışçıl gösteri değil, iç terör eylemleri” sözleriyle nitelendiren Trump, polis karşıtı söylemleri de eleştirerek, “Tehlikeli bir hale gelen polis karşıtı söylemleri kınamalıyız, bu her geçen gün artıyor” dedi. ABD Başkanı, polislerin “muazzam bir baskı altında” olduğunu savunarak, “Bazen bir karar vermek zorunda kalıyorlar. Karar vermek için de çeyrek saniyeleri oluyor. Yanlış bir kararda ya ölebilirler ya da başları belaya girebilir” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI’NA APTAL DEDİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/03/03/28/resized_cf18a-849078d6belediyebaskani.jpg

DÜNYA
Birbirlerini suçladılar: ABD siyaseti ülke içi şiddete teslim

Wheeler’ın evini hedef aldılar

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/03/03/28/resized_75f58-b7145fa2mansetkutuwheeler1.jpg

ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde, ırkçılık karşıtı göstericiler Belediye Başkanı Ted Wheeler’in yaşadığı apartmana yaktıkları nesneleri attı ve binanın camlarını kırdı. Wheeler’i 58’inci doğum gününde hedef alan yüzlerce protestocu, Belediye Başkanı’nın oturduğu apartmanın girişindeki mağazaya yaktıkları nesneleri fırlattı. Binanın dışında yüksek sesle şarkı söyleyen ve slogan atarak Wheeler’in istifasını isteyen göstericiler, apartmanın camlarını kırdı. Olay yerine giden polis ekipleri göstericileri dağıtarak 19 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan sosyal medyaya düşen görüntülerde, gözaltına alınan bir göstericinin polis memuru tarafından yumruklanması dikkati çekti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/03/03/30/resized_dcd22-7f59c78cmansetkutuwheeler2.jpg

Polis yine bir siyahiyi öldürdü

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/03/03/29/resized_265f2-9c9e6d1amansetkutudijonkizzee.jpg

DÜNYA
Trump 'geçici felç' geçirdiği iddialarına ilişkin konuştu: Yalan haber!