Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği restine Almanya'dan cevap

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap vererek, Türkiye'nin AB üyeliği süreci ile İsveç'in NATO'ya katılımı arasında bağlantı olmadığını söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin düzenleneceği Litvanya’nın başkenti Vilnius'a hareketinden önce Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi. "50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum" diyen Erdoğan, ''Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım. Biz Türkiye'yiz. Zirve marjında yapacağım görüşmelerde bunları da ifade edeceğim'' açıklamasında bulundu.

Your browser doesn't support HTML5 video.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Destekliyoruz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini desteklediğini açıkladı. Stoltenberg, "Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum. İsveç'i NATO'ya sokmak için çok çalışıyoruz. İsveç'in üyeliği konusunda Vilnius zirvesinde olumlu bir karara varmak hala mümkün" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray: ABD her zaman destekledi

Almanya'dan açıklama

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap vererek, Türkiye'nin AB üyeliği süreci ile İsveç'in NATO'ya katılımı arasında bağlantı olmadığını söyledi.

Scholzdedi.

GÜNDEM
Beyaz Saray: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz

DÜNYA
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini destekliyorum

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin AB'de önünü açın biz de NATO'da İsveç'in önünü açalım

GÜNDEM
AB için 64 yıl bekletenler NATO için 6 ay bekleyemiyor

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden görüşmesinin saati belli oldu

GÜNDEM
NATO hep karşımızda yer aldı

GÜNDEM
Erdoğan'dan Biden'a İsveç mesajı: PKK atılan adımları boşa çıkardı