Elon Musk'ın başı dertte

Elon Musk'ın özel jetinin konumunu yazdığı özel bir yazılım ile tespit eden ve bunu sosyal medya üzerinden paylaşan 19 yaşındaki üniversite öğrencisine, özel jetinin konumunu gösteren yazılımını silmesi için para teklifinde bulundu.

​Elon Musk'ın başı dertte

Tesla ve SpaceX’in kurucusu olan Elon Musk'ın başı 19 yaşındaki üniversite 1. sınıf öğrencisinin geliştirdiği bir yazılım ile dertte. 19 yaşındaki ABD'li gencin geliştirdiği yazılım Musk'ın özel jetini anlık olarak takip edebiliyor. Ünlü milyarderin özel jetinin konumunu ise anlık olarak Twitter üzerinden yayınlıyor.

ABD’li öğrenci Jack Sweeney’in geliştirdiği yazılım, Twitter'da @elonjet ismini kullanıyor ve hava trafiği kontrol merkezinden alınan verileri eş zamanlı olarak paylaşıyor.

Elon Musk: 5 bin dolara yazılımı sil

Özel jetinin konumunun bilinmesinin güvenlik açığına yol açabileceği ve rahatsız edici olduğunu dile getiren Musk, Sweeney’e bu bildirimleri silmesi için 5 bin dolar teklif etti.

Twitter üzerinden otomatik olarak güncellenen ve Musk’ın uçağının kalktığı ya da indiği yerlerin konumunu veren yazılımı geliştiren Sweeney ise bu teklifi beğenmedi.

50 bin dolar istiyor

Elon Musk'ın bu teklife nasıl bir yanıt vereceği şimdilik bilinmiyor.

EKONOMİ
Elon Musk paylaştı Bitcoin fırladı: Geçmişe bakınca kaçınılmazdı

DÜNYA
Elon Musk'tan dikkat çeken çağrı: Medeniyet çökmesin istiyorsanız çocuk yapın

TEKNOLOJİ
Elon Musk'tan sınırları zorlayan açıklama: 40 yıl içinde Mars'ta Tesla fabrikaları kuracak