Esed, PKK ve Şii milisler Münbiç'i yağmalıyor

Münbiç, PKK'lı teröristler, bölgeye kısmen giriş yapan Esed askerleri ve İran destekli milisler tarafından yağmalanıyor. PKK Karşıtı Koalisyon Başkanı Kahtan Şarki, teröristlerin Esed rejimine ait kıyafetler giyerek kamufle olduğu bölgede birçok ev ve iş yerini yağmaladığını söyledi. Bu gelişme sonrası Camusiye, Dandeniye, Um Adese ve Farat bölgelerinde genel greve gidildi, kepenk kapatma eylemi başlatıldı.

Yılmaz Bilgen
İlçe halkı, iş yerlerini kapsayan genel grev ve kepenk kapatma eylemine 'Münbiç Öfkesi' adını verdi.

Amerikan askerlerinin çekilmesi sonrası PKK'lı teröristlerin 3 yıldır işgal altında tuttuğu Münbiç'te belirsizlik devam ediyor.

Yenisafak.com'un sorularını yanıtlayan Münbiç Askeri Meclis Başkanı Adnan Ebu Faysal, Rusya ve Esed bayraklı bazı askeri konvoyların yaptığı gövde gösterisine rağmen Münbiç’e yönelik TSK ve Suriye Milli Ordusu’nun ilçe sınırlarındaki harekat hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/21/11/47/resized_2ea70-ec9bebd1whatsappimage20191021at11.jpeg

Faysal, Münbiç'te Afrin benzeri bir oyunun sahnelendiğini kaydederek, PKK militanlarına silahlarınızı bırakıp teslim olun çağrısı yaptı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/21/11/47/resized_bcc67-52b5289bwhatsappimage20191021at11.jpeg

Aşiretler 'TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun yanındayız' dedi

Her geçen dakika tansiyonun yükseldiği ve belirsizliğin sürdüğü Münbiç ve Fırat’ın Doğusu Aşiretleri ortak bir açıklama yaptı. PYD sonrası ilçelerinde Esed-Rusya ve İran destekli milisleri görmek istemediklerini vurgulayan Aşiret liderleri, Türkiye ve Suriye Milli Ordusu’na destek vereceklerini duyurdu. Münbiç ve çevresinde etkin olan El Sulatan, El Bubenna, El Amirat, El Gilaz aşiretleri ile birlikte Türkmen ve Çerkezler tarafından hazırlanan ortak bildiride PKK işgali ile başlayan mağduriyetlere vurgu yapıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/21/11/51/resized_7599d-63872e6dwhatsappimage20191021at11.jpeg

Esed'in yığınağı ucuz fırsatçılık

PKK karşıtı koalisyonun başkanlığı görevini yürüten Kahtan Şarki, yenisafak.com'a yaptığı açıklamada ise, Şam yönetiminin 3 yılı aşkın süredir devam eden Münbiç işgaline karşı en ufak bir tepki göstermediğini kaydetti. Kahtan Şarki şu ifadelere yer verdi:

GÜNDEM
Türkiye’nin başını dik tutacağız

DÜNYA
Hepsi gidecek