İşgalci İsrail cenazeleri de alıkoyuyor: Filistinliler cenazelerin teslimi için gösteri düzenledi

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde gösteri düzenleyen onlarca Filistinli, 2 Eylül'de İsrail'in Ofer hapishanesinde yaşamını yitiren Davud el-Hatib'in naaşının bir an önce ailesine teslim edilmesini istedi. Beytüllahim'deki Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Munkiz Ebu Atvan, İsrail hapishanelerinde 8'i kasıtlı ya da tıbbi ihmal nedeniyle yaşamını yitirmiş olmak üzere 236 kişinin naaşının halen Filistin tarafına teslim edilmediğini kaydetti.

Fotoğraf: Arşiv

İşgalci İsrail'in alıkoyduğu cenazeleri teslim etmesini isteyen işgal altındaki Batı Şeria'da gösteri düzenledi. İsrail hapishanesinde 2 Eylül'de yaşamını yitiren Filistinli Davud el-Hatib'in Beytüllahim'deki evinin önünde toplanan onlarca Filistinli, aradan geçen üç aya rağmen Hatib'in naaşının hala ailesine teslim edilmemesine tepki gösterdi.

DÜNYA
İşgalci İsrail askerlerinin başından vurduğu çocuk gözünü kaybetti: Soruşturma kapatıldı

DÜNYA
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın avlusunda oynayan Filistinli çocuğun topuna el koydu

İsrail'in elinde Filistinlilere ait 236 cenaze var

Beytüllahim'deki Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Munkiz Ebu Atvan ise İsrail hapishanelerinde 8'i kasıtlı ya da tıbbi ihmal nedeniyle yaşamını yitirmiş olmak üzere 236 kişinin naaşının halen Filistin tarafına teslim edilmediğini kaydetti. Ebu Atvan, İsrail'in cenazeleri alıkoyarak bu durumu Filistin halkına ve özellikle şehit ailelerine yönelik bir tür toplu cezalandırma aracı olarak kullandığını vurguladı.

DÜNYA
İsrail askerleri tarafından öldürülen 14 yaşındaki Filistinli çocuk son yolculuğuna uğurlandı

DÜNYA
BM’den İsrail'e Filistinli çocukları vurmasıyla ilgili şeffaf soruşturma çağrısı