İki günde 350 kilo bomba

Sincar’a operasyon yapılmasın diye dikkatleri Suriye’nin kuzeyine çekmeye çalışan terör örgütü, sivilleri hedef alıyor. PYD/YPG’nin bölgede son 1 yılki 248 bombalı saldırısında 187 sivil can verdi. Teröristlerin geçen hafta sonu Afrin, El Bab ve Azez’deki patlamalarda 350 kg TNT kullandığı ortaya çıktı.

Kıymet Sezer
PKK’lı teröristler Azez ilçe merkezindeki saldırıda 200 kilo bomba kullanmış.

PKK/YPG Suriye’nin kuzeyinde son 1 yılda sivillere yönelik 248 saldırı gerçekleştirdi. Bu terör saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 182 kişi öldü, 767 kişi yaralandı. Patlayıcı yüklü araçlarla yapılan saldırılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvenli bölge tesis ettiği Afrin, El Bab, Cerablus ve Rasulayn bölgelerinde yoğunlaştı. Teröristler geçtiğimiz hafta sonu sadece 2 günde düzenlediği bombalı saldırılarda 350 kg TNT tipi patlayıcı kullanmış.

DÜNYA
Afrin'de bombalı terör saldırısı

DÜNYA
Afrin'de bomba yüklü araçla saldırı: 3 ölü

ÜÇ SALDIRIDA 15 ÖLÜ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/05/04/24/resized_f7c53-dddec641azez.jpg

GÜNDEM
PKK Azez ve El Bab’da sivilleri katletti

ÇÖZÜLME VURGUSU

Teröristlerin son dönemde artan saldırılarının bölgede sağlanan huzur ve istikrar ortamını bozmayı amaçladığı vurgulanıyor. Saldırıların zamanlamasına işaret eden güvenlik kaynakları, Sincar’a operasyon yapılmasın diye terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde saldırıları yoğunlaştırdığını, Türkiye’nin dikkatini Sincar’dan bu bölgeye çekmek istediklerini belirtiyor. “Yeni Kandil” yapılmaya çalışılan Sincar’a harekat söylemlerinin arttığı bir dönemde gerçekleşen bombalı saldırılarla, örgüt içindeki çözülmenin de önüne geçilmeye çalışılıyor.

DÜNYA
Azez'de bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

5 terörist etkisiz