İlk Maarif okulu Kırgızistan’a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Asya’daki ilk “Türkiye Maarif Vakfı” okulunun Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te açılacağını duyurdu. Çavuşoğlu, “(FETÖ) Sadece bizim için değil Kırgızistan için de tehdittir” dedi.

Çavuşoğlu, Bişkek’te, Kırgızıstan-Türkiye Manas Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan ‘ ’Eren Bülbül Sağlık Ocağı,Laboratuvar ve Kovid-19 Test Merkezi’’nin açılış törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev’le baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

FETÖ KIRGIZİSTAN İÇİN DE TEHDİTTİ

DÜNYA
Afrika’da kardeşlik kazanıyor

Çavuşoğlu, “Maarif okulu, Orta Asya’da açılacak ilk Maarif Vakfı okulu olacak. Bu da Kırgızistan’a verdiğimiz önemin göstergesidir” dedi. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu, “Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’u seçilmelerinden dolayı tebrik ettik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve halk oylamasının huzur içerisinde yapılmasından memnunuz. 5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısını Türkiye’de yapacağız” mesajını paylaştı.

DÜNYA
Avustralya Uluslararası Maarif Okulları kendi kampüsünde eğitime başladı

ATA BEYİT MEZARLIĞI’NA ZİYARET