Kabil'de Türk askeri şefkati:  Hadiya bebeğe mama

Kabil Havalimanı’ndaki karışıklıkta Ali Musa, Rahmani isimli Afgan eşinden ayrı düştü. İki aylık bebeği Hadiya ile çaresizce bekleyen babaya Türk askeri yardım etti. Askerler, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurduktan sonra babasına teslim etti.

Türk askeri, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurdu.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de ülkeyi terk etmek isteyenlerin akın ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda çıkan kargaşada annesinden ayrı düşen iki aylık Hadiya bebeğe Türk askerleri sahip çıktı.

HADİYA BEBEK’E SAHİP ÇIKTI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/21/04/38/resized_93372-d382b987bebek.jpg

5 TÜRK KURTARILDI

Bekleyişlerini sürdürenlere su ve yiyecek dağıtan Türk askeri, tahliye işlemleriyle de ilgileniyor. Pasaport ve evrak kontrollerini yapan askerler, tahliye için geldiği kontrol noktasında pasaportunu kaybettiğini fark ederek panik yaşayan kadını sakinleştirmeye çalıştı. Görevli askerler, su verdikleri kadının yüzünü yıkamasına yardımcı oldu. Afganistan’a sağlık turizmi için giden 5 Türk sağlık çalışanı, mahsur kaldıkları kent merkezinden Türk güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. Vatandaşlardan Aleyna Tıkı, “Türk askeri ve özel harekat polisleri bize destek oldu. Devletimiz bizi burada bırakmadı” dedi.