Kavga yeni başladı

ABD Başkanlığı görevini devralan Donald Trump için başkent Washington’da törenler sürerken, muhalifleri New York’ta ünlülerin katılımıyla protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler Trump’a karşı bugünden itibaren 100 günlük direniş başlatacaklarını duyurdu. Protestoya ünlü aktör Robert De Niro da katıldı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

ABD Başkanlığı görevini devralan Donald Trump için başkent Washington'da törenler sürerken onun vadettiği politikalara karşı çıkan ABD'liler New York'ta ünlülerin katılımıyla protesto gösterisi düzenledi. Protestoya ünlü aktör Robert De Niro da katıldı. Katılımcılar, 'Benim başkanım değil', 'Trump/Pence faşist rejimini başlamadan durdurun', 'Herkes için özgürlük ve adalet' gibi sloganlar yazılan pankartlar taşıdı.

NARSİST OVAL OFİS'E GİDİYOR

Eylemde konuşan Michael Moore, tarihin en tehlikeli döneminde olduklarını savunarak, 'Narsist bir sosyopat Oval Ofis'e gidiyor' dedi. Trump'ın Müslümanları kayıt altına alma projesini eleştiren Moore, “Müslümanlar kayıt altına alınacaksa ilk sıraya benim adımı yazsınlar. Hepimiz Müslümanız. Hepimiz Meksikalıyız. Hepimiz kadınız” diye konuştu. Moore, Trump'a karşı yarından itibaren 100 günlük direniş başlatacaklarını bildirerek herkesten bu kampanyaya destek vermesini istedi.

'TRUMP'A KARŞI BİRLİK OLACAĞIZ'

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/01/21/03/21/resized_d75c1-39635c91mansetnewyork2dekupe.jpg

Robert De Niro da Trump'ın ABD ve New York için kötü bir örnek olduğunu anlatarak, “Her ne olursa olsun biz Amerikalılar, New Yorklular, vatanseverler tüm vatandaşların halkları için birlik olacağız” ifadesini kullandı. Aktör Alec Baldwin, New Yorkluları direnmeye çağırsrak “Onlar New Yorkluların asla teslim olmayacağının farkında değiller” ifadelerini kullandı.

Gelen ağam

giden paşam

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Ukraynalılar Obama'ya veda edip, Trump'a desteklerini "Trump, Barış, Ukrayna” pankartları ile gösterdi.

Göstericiler terör estirdi

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/01/21/03/15/resized_8db9a-56e16d60trump7.jpg

Washington'da yemin töreni öncesi, maskeli protestocular ile polis arasında arbede yaşandı. Siyah giymiş göstericiler, mağazaların camlarını kırdı. Polis, protestocuları biber gazı kullanarak dağıttı.

Nefret değil sevgi

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/01/21/03/16/resized_38f72-ad457f39mansettokyodekupe.jpg

Japonya'nın başkenti Tokyo'da toplanan göstericiler, “ABD'yi sevgi mükemmel kılar, nefret değil” pankartları taşıdı.

Tören

alanı girişinde

zincirli eylem

Başkent Washington'da toplanan Trump karşıtları, devir teslim töreninin yapılacağı alanın girişine kendilerini

zincirleyerek alana girişleri engellemeye çalıştı.

ABD bayrağı yakıldı

Filipinler'in başkenti Manila'daki ABD Büyükelçiliği önünde gösteri düzenleyen protestocular, aleyhte sloganlar atarak ABD bayrakları yaktı.

Clinton için alternatif tören

Donald Trump'ın başkanlık yemini edeceği saatlerde New York'ta da alternatif bir yemin töreni düzenlendi. Törende ABD'deki başkanlık seçimlerinde Trump'tan daha fazla oy almasına rağmen başkan olamayan Hillary Clinton kutlandı.