Kırgızistan’ın FETÖ ağı: İki bin mezun bize katıldı

FETÖ’nün Orta Asya’daki bir numarası olan ve 16 yıl Kırgızistan imamlığı yapan Orhan İnandı’nın terör örgütünün faaliyetlerine dair anlattıkları, ülkeyi ahtapot gibi sardıklarını ortaya koydu. Ülkede 40’a yakın eğitim kurumları olduğunu belirten İnandı, cumhurbaşkanının torunları, başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin çocuklarının okullarında okuduğunu anlattı. İnandı, mezun 20 bin kişiden 2 bininin örgüt hiyerarşisine katıldığını söyledi.

Orhan İnandı

ABDULLAH SARİCA

FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesi ortaya çıktı. MİT operasyonuyla Kırgızistan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen İnandı, önceki akşam çıkarıldığı Nöbetçi Ankara Sulh Ceza Hakimliğince “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan tutuklanmıştı. Savcılık ifadesinde örgütle ilk temasının üniversiteyi kazandıktan sonra Ankara’da başladığını anlatan İnandı, 1985’den bu yana faaliyet yürüttüğünü, darbe girişiminde ailesiyle Kırgızistan’da bulunduğunu, o dönem Kırgızistan ülke imamı olduğunu söyledi.

GÜNDEM
Pişman değilim

KIRGIZİSTAN YAPILANMASINI ANLATTI

MEZUNLARIN 2 BİNİ YAPIYA GİRDİ

Kırgızistan’da örgütün kontrolünde 40-50 örgüt evi bulunduğunu bilgisini veren İnandı, kendisinden önce ülkede örgüte ait 13 eğitim kurumu olduğunu, ülke imamı olduktan sonra 24 eğitim kurumunun daha aktif olarak örgüt adına faaliyet yürüttüğünü söyledi. Kırgızistan’da bulunduğu 26 yıl içerisinde örgüt okullarından 20 bin kişinin mezun olduğunu aktaran İnandı, “Bu öğrencilerin yüzde 95-96’sı Kırgızistan uyrukludur, kalanı ise Türk ve başka milletlerdendir” dedi. Bunların yüzde 10’unun (2 bin kişi) örgüt hiyerarşisine katıldığını aktaran İnandı, şunları kaydetti:

GÜNDEM
İşte FETÖ’cü Orhan İnandı’nın ifadesi: Terör örgütüne bağlılığını sürdürdü

O OKULLARDA KİMLER OKUYOR

HER YIL 1.15 MİLYON DOLAR HİMMET

Kırgızistan’da şu an Kırgız iş adamları ve esnaftan “himmet” adı altında yıllık 700 bin, Türk iş adamlarından ise 200 bin dolar para toplandığını söyleyen İnandı, yine kurumlarında çalışan örgüt üyelerinin maaşlarından aylık 100 dolara kadar kesinti yapıldığını ve yıllık ortalama 250 bin dolar toplandığını söyledi. İnandı FETÖ’ye ait vakıf, dernek, şirket ve medya kuruluşlarının da bilgisini verdi.

GÜNDEM
FETÖ'nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı tutuklandı

Firarilere pasaport almış

Gülen’den sonra heyet yönetir

FETÖ elebaşı İnandı, Fetullah Gülen’den sonrası için şunları söyledi: “Gülen öldükten sonra cemaatin başına bir tek kişinin geçemeyeceği, cemaatin bir heyet tarafından yönetileceği konuşulmaktadır. İstişare heyetinin de içinde bulunduğu geniş bir heyet oluşturulur. Benim kendi şahsi fikrim büyük ihtimalle bu heyete İsmail Büyükçelebi, Abdullah Aymaz ve Naci Tosun başkanlık eder.”

Yönetim tarzı değişti