Kremlin'den duyurdu: Ukrayna Zirvesi Türkiye'de yapılabilir

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana Zirvesi'ne katılarak burada Vladimir Putin ile bir araya gelebilir. Görüşmede Putin ve Erdoğan'ın, Rusya-Ukrayna müzakerelerine Türkiye'nin ev sahipliği yapma önerisi de ele alınabilir.

Putin-Erdoğan-Zelenskiy

Rusya-Ukrayna savaşının başından itibaren Türkiye'nin barış için sarf ettiği çaba, tüm dünya tarafından takdir edildi. Savaştan sonra başlayan barış müzakerelerine Antalya ve İstanbul'da olmak üzere iki kez ev sahipliği yapan Türkiye, krizi nihayete erdirmek için elinden geleni yapıyor.

Rusya'dan olumlu açıklama

Bu kapsamda Rusya'dan bu konuda olumlu bir açıklama geldi. Kazakistan'ın Astana kentinde düzenlenecek güvenlik zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir araya gelebilecekleri ifade edildi.

"Liderler konuyu görüşebilir"

Kremlin'den yapılan açıklamada, bu kapsamda Erdoğan'ın, Türkiye'de bir Ukrayna Zirvesi düzenlenmesi teklifinin de görüşülebileceği belirtildi. Konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜN
Kiev kabusa uyandı: Sokaklar kana bulandı! Rusya’dan ilk açıklama geldi

DÜNYA
Ukrayna'daki Almanya Konsolosluğu vuruldu

DÜNYA
Belarus da savaşa giriyor: Rusya ile askeri işbirliği anlaşması imzalandı

DÜNYA
Rusya intikam saldırısı başlattı: Kiev'e bomba yağdırdılar