Kudüs en büyük tehlikeyle karşı karşıya

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs’ün daha önce hiç görülmemiş bir tehlike ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Yeni Şafak’a konuşan Ebu Zuhri, “İşgalciler Mescid-i Aksa’nın bahçesinde kendilerine ait bir ibadet alanı oluşturmayı planlıyor” dedi. Zuhri, İsrail’in Kadir Gecesi’nden sonra da Aksa’da büyük bir provokasyona hazırlandığı bilgisini aldıklarını anlattı: İşgalcilere göre Ramazan’ın 28. gününe denk gelen 10 Mayıs günü ‘Kudüs’ün Kurtuluş Günü.’ Kutlama yapmak üzere on binlerce fanatik Yahudi Aksa’ya baskın düzenleyecek. Bunun hazırlığını yapıyorlar.

Hatice Saka
Sami Ebu Zuhri

Filistin’de Hamas direniş hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, işgalcilerin Kadir Gecesi’nden sonra Mescid-i Aksa’da büyük bir provokasyona hazırlandığı bilgisini aldıklarını aktardı. “İşgalcilere göre Ramazan’ın 28’inci gününe denk gelen 10 Mayıs günü ‘Kudüs Günü’. İbranice takvimine göre uydurdukları bu günü “Kudüs’ün Kurtuluş Günü” olarak ilan edip, ‘Bayram’ kutlaması yapmak üzere on binlerce Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyecek. Bunun hazırlığını yapıyorlar.” uyarısında bulundu. Filistinliler’in, Kudüs’te direnişlerini ne olursa olsun sürdüreceğini belirten Ebu Zuhri, “Ancak desteğe ihtiyaçları var. Yeni Şafak aracılığıyla Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimi Kudüs ve Mescid-i Aksa işgaline karşı direnmeye çağırıyorum. Türk kardeşlerim Kudüs için ayaklansınlar, onların sesini olsunlar ve bu sesi dünyaya duyursunlar.” çağrısında bulundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/04/04/54/resized_64cc8-db604f6dmansetroportaj.jpg

DÜNYA
Filistin Devlet Başkanı Abbas: Kudüs olmaksızın seçimlere gitmeyeceğiz

AKSA’NIN BAHÇESİNE HAVRA

DÜNYA
İşgalci güçten şehri Yahudileştirme planı: Kudüs’ü tünellerle kuşatacak

BASKI ARTIYOR

İşgalci yönetimin, Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planının uzun yıllara dayandığını belirten Hamas sözcüsü, “Bu planını daha hızlı hayata geçirmek için son zamanlarda baskılarını arttırdılar. Mescdi-i Aksa’nın kapılarının kontrolünü zorla ele geçirdiler. Filistin halkının girişlerine kısıtlama getirdiler. Yaş ve bölge sınırı koyuyorlar. Halkın çoğunluğunun girişi engelleniyor. Bildiğiniz üzere Mescid-i Aksa’nın imam hatibi olduğu halde Şeyh İkrime Sabri’nin girişine mani oluyorlar.” örneklerini verdi.

DÜNYA
Filistin topraklarında işgal politikası hız kesmiyor: Şeyh Cerrah’ta gasp ve tahliye

HEDEFLERİ YIKMAK

Normalleşme direnişimizi etkilemez

Sami Ebu Zuhri, bazı Arap ülkelerinin işgalci İsrail ile normalleşme anlaşmaları için, değerlendirmesini yaptı. İsrail ile normalleşmeyi kabul eden ülkelerin temsilcilerinin Mescid-i Aksa’ya İsrail polisinin korumasında girmesinin her şeyi anlattığına vurgu yapan Zuhri, buna karşın, Türkiye’den Filisitin ve Kudüs’e yapılan ziyaretlerin, kendilerine yalnız olmadıklarını gösterdiğini belirtti.

Evleri silahla gasp ediyorlar

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/04/04/56/resized_b2d45-8cc3d3b1mansetaksa.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/04/04/56/resized_53853-d73c41d4mansetkutugazze.jpg

DÜNYA
Mescid-i Aksa'da, işgalci İsrail'in çıkardığı zorluklara rağmen 60 bin müslüman cuma namazı kıldı

Gazze acil yardım bekliyor

Kuşatma altında olan Gazze’de sağlık sisteminin çöktüğünü belirten Sami Ebu Zuhri, “İyi yetişmiş doktorlar ve sağlık personeli olsa bile tıbbi malzeme yok. Pandemi ile sorunlar iki kat daha arttı. Günlük bin vaka var ve günde 10 kişi vefat ediyor. Bu Gazze’nin nüfusuna göre yüksek bir rakam. Öte yandan ilaçların girişi işgalciler tarafından engelleniyor.” dedi. İnsani krizin giderek derinleştiğini belirten Zuhri, şehre günde en fazla altı saat elektrik verilebildiğini, içme suyu elde etmek için altyapının yetersiz olduğunu ve yoksulluk oranının da yüzde 60’ın üzerinde olduğunu belirtti. “Gazze’nin her türlü insani yardıma çok acil ihtiyacı var.” ifadelerini kullanan Hamas sözcüsü, Türk sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelerine çağrı yaparak, destek beklediklerini belirtti. Zuhri, “Gazze’yi tıbbi açısından desteklemek için kardeş hastane projeleri hayata geçirilirse büyük faydası olacaktır.” teklifinde de bulundu.