Müslüman ülkelere Filistin çağrısı: Askeri destek verin

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Hatem Bazian, Müslüman ülkelere Filistin’e askeri destek vermeleri çağrısı yaptı: İslam dünyası, İsrail’e ekonomik baskı yapmalı. Aynı zamanda Filistinlilere kendilerini savunmaları için askeri destek vermeliler çünkü Filistinlilerin kendilerini savunma kabiliyetleri yok.

Hatem Bazian

İsrail’in, bir haftadan fazla süredir gerek Kudüs’te Filistin halkına gösterdiği şiddet dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. California Üniversitesi Etnik Çalışmalar Bölümü Öğretim Üyesi, sosyolog Hatem Bazian, Müslüman ülkelere çağrıda bulundu. İsrail’in Filistin’i her türlü silahla vuran bir ülke olduğunu söyleyen Bazian, diğer yandan dünyada 1,8 milyar Müslüman ve 55 İslam ülkesinin bulunduğuna işaret etti. Bazian, “Bunların (İslam ülkelerinin) uçakları, roketatarlar ve tüm askeri teçhizatları var. Bunları Yemen’de kullanıyorlar, ancak yerleşimci sömürgecilikle savaşan Filistinlileri desteklemiyor veya destekleyemiyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Gazze'de 61’i çocuk 212 şehit

EKONOMİK AMBARGO VE ASKER DESTEĞİ

DÜNYA
Filistin'i koruma planı: Türkiye, İran, Pakistan, Katar öncülük etsin

İSRAİL’İN YAPTIKLARINI KINAMAK YETERLİ DEĞİL

Sadece birkaç ayda veya yılda bir ayağa kalkıp İsrail’in yaptıklarını kınamak yeterli değil. Bu, denklemi değiştirmiyor. BDS hareketini savunan biriyim.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a sert tepki: Kanlı elleriyle tarih yazıyor

55 İSLAM ÜLKESİNİN SİLAHLARI VAR

GÜNDEM
Filistin'e Libya modeli: Deniz yetki anlaşması dengeleri değiştirebilir