Nükleer ifşa iddiası: Putin söylemiş Trump anlamamış

Donald Trump'ın başkanlığı döneminde Rusya danışmanı olarak görev alan üst düzey bir yetkili, Rus lider Vladimir Putin'in Trump'ı nükleer konusunda uyardığını ancak eski başkanın bu uyarıyı anlamadığını ileri sürdü.

Foto: Arşiv.

ABD’de Donald Trump'ın başkanlığı döneminde Beyaz Saray’da Rusya danışmanı olarak görev alan üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Trump ve Rus lider Vladimir Putin arasında geçen çarpıcı bir olayı açıkladı.

Politico'ya konuşan Hill’e göre Rus lider Putin “Biliyorsun Donald, bizde hipersonik füzeler var,” dedi. Trump ise bu sözlerin ardından “Bizim de olacak” yanıtını verdi.

Putin tehdit edercesine, “Elbette sonunda sizin de olacak ancak önce biz aldık” diyerek Rus liderin Rusya’nın ABD’den nükleer silah konusunda daha erken davrandığını ileri sürdüğünü aktardı.

Eski danışman Hill, nükleer tehdidin hala geçerli olduğunu belirterek “Konuşmalar tehditvari idi. Putin, çatışmalı bir ortamda gerekirse nükleer seçeneğin masada olacağı konusunda bizi uyarıyordu” diyerek, Trump’ın bu tehdidi o dönemde anlamadığını belirtti.

DÜNYA
Ukrayna'nın Konotop şehrinden Rus askerlerini Ukraynalı sivillerden korunmak için el bombası taşıdılar

NÜKLEER TEHDİT

Dünyada en fazla nükleer silaha sahip ülke konumunda olan Rusya’dan Pazar günü gelen bir açıklama ise, korkulan senaryoyu yeniden gündeme getirdi. Rus lider Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı'na ülkenin stratejik nükleer gücünü “özel alarma” geçirdiğini açıkladı.

DÜNYA
İşgalde sekizinci gün: Rus ordusu adım adım ilerliyor

DÜNYA
Josep Borrell: AB Rusya ile savaşta değil

DÜNYA
Ağlayan Rus askerleri böyle sitem etti: Şu an tek istediğim şey kendimi öldürmek