ÖSO Komutanları TVNET'e konuştu: Afrin'e böyle ilerledik!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Afrin'de kontrolü sağladı. Teröristlerden arındırılan Afrin, TVNET ekibi tarafından görüntülendi. ÖSO komutanları, TVNET'e yaptığı açıklamada, Afrin ilerleyişini detaylarıyla anlattı.

Yeni Şafak
TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de

Türk Silahlı Kuvvatleri ve ÖSO, geçtiğimiz pazar günü Afrin'de kontrolü sağladı. Afrin'e giren TVNET ekibi ilçede yaşananları görüntüledi.

TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün de aralarında bulunduğu ekip, Afrin sokaklarında yaşananlara tanıklık etti.

ÖSO içinde, iki kritik cephenin komutanı Sultan Tugayları ve Hamza Tümeni'nin komutanları TVNET'e açıklamalarda bulundu.

DÜNYA
ÖSO Komutanlarından TVNET'e çok önemli açıklamalar

Hamza Tümeni'nin Komutanı Seyf Eb Bekir "Cinderes'in temizlenmesi ilk hedefimizdi. Cinderes, PKK/PYD'nin ilk savunma hattıydı. Biz orada savaştıktan sonra ve Afrin'in batısında hakimiyeti sağladıktan sonra, Afrin yönünde ilerleyişimizi sürdürdük" ifadelerini kullandı.

ÖSO Komutanı Bekir, şöyle devam etti:

PKK/PYD bizim aldığımız tepeleri geri almak için elinden geleni yaptı ama biz Hamza Tümeni olarak elimizden geleni yaparak topraklarımızı savunduk.

Sultan Murat Tugayı'nın komutanı ise şu ifadeleri kullandı:

Hamza Tümeni Komutanı Bekir ise şöyle devam etti:

"Terör örgütü PYD/PKK, sivilleri kalkan olarak kullanmaya başladı. Afrin'den çıkmamak için sivilleri kullandı. Biz de harekatı birkaç gün durdurduk. Sivillerin çıkması için harekatı planladık ve harekete geçtik.

Elimizde belgeler var. 14-15 yaşında erkek çocuklarını, kız çocuklarını askere aldılar. Zorla silah altına aldılar. Bunların rejimle hareket etmesi, birlik olması bölge halkının nefretlerini topladı. Biz de Esed rejimine karşı olduğumuz için halk bize karşı tavır almadı."