Putin’in Ukrayna'dan 5 talebi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Putin’in Ukrayna’dan 5 talebi olduğu öğrenildi:1-Kiev’in tarafsızlığını açıklaması ve NATO’ya üye olmaması. 2-Ülkenin “Nazi düşüncesinden arındırılması.” 3-Ukrayna’da Rusça'nın kullanımının koruma altına alınması. 4- Donbass'tan vazgeçilmesi. 5-Kırım'ın ilhakının kabul edilmesi.

Vladimir Putin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. BBC’nin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la görüşerek hazırladığı habere göre, görüşmede Putin, Erdoğan’a, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yüz yüze görüşebileceğini söyledi.

Ukrayna’da Rusça’nın kullanımının koruma altına alınması da taleplerden biri. Putin’in bu talepleri Türkiye tarafından “üzerinde anlaşılabilir” ve “karşılanabilir” olarak değerlendiriliyor. Ancak Putin’in diğer talebi ise Türkiye tarafından “tartışmalı” olarak değerlendiriliyor. Bu talep Donbas ve Kırım’ın statüsü. Putin bu bölgelerin “Rus olduğu” görüşünü savunarak Ukrayna’nın Donbas’tan vazgeçmesini talep etmesi bekleniyor. Türkiye, Putin ve Zelenski’nin yüz yüze görüşerek bu konuları çözebileceğini düşünüyor.

DÜNYA
Çok konuşulacak iddia: Putin'in sır gibi sakladığı hastalığı ortaya çıktı

DÜNYA
İngiltere'den Putin iddiası: Savaş suçlarının arkasında olduğuna dair 'çok ama çok kuvvetli' kanıtlar var