Rusya'da Kovid-19 salgını kötüleşiyor: 'Daha agresif' mutasyonlu virüs hızla yayılıyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 'daha agresif' ve 'hızlı yayılan' yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildi. Geçen yıl ortaya çıkandan tamamen farklı bir virüsle karşı karşıya olduklarını belirten Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, "Salgınla ilgili durum beklenmedik bir şekilde kötüleşti. Vakalarda artış yerine düşüş bekliyorduk. Sert önlemler için bazı kararlar alacağız" açıklamasında bulundu.

Rusya'da, son 24 saatte vaka sayısı 14 bin 57 artarak 5 milyon 264 bin 47'ye yükseldi.

Kovid-19, mutasyona uğramaya devam ediyor. Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni bir koronavirüs varyantı keşfedildi. Yeni varyant, "daha agresif" olarak ifade ediliyor.

Rus yetkililer, aşılamaya rağmen Moskova'da tekrardan artışa geçen vaka sayılarının, ortaya çıkan bu mutasyon varyantından kaynaklandığını belirtiyor.

"Düşüş bekliyorduk durum kötüleşiyor"

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, kentteki Kovid-19 salgınıyla ilgili durumun, mutasyonlu virüs nedeniyle beklenmedik bir şekilde kötüleştiğini söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/18/02/16/resized_1e959-d503e31742455526.jpg

Rus yetkililerle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, Kovid-19 salgınıyla ilgili konuşan Sobyanin, "Moskovalıların yüzde 60'ından fazlasının halihazırda hastalığı geçirmiş veya aşılı olması nedeniyle bu beklenmeyen bir durum. Vakalarda artış yerine düşüş bekleniyordu" dedi.

Sert önlemler alınacak

Şehirde yayılan virüsün geçen yıl ortaya çıkan virüsten farklı olduğunu belirten Sobyanin, "Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız. Durumumuzun farklı olduğunu anlamalı ve yeni çözümler üretmeliyiz. Sert önlemler için bazı kararlar almaya çok yakınız" ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/18/02/16/resized_41405-1b5c7a6442455526.jpg

Vaka sayıları ne durumda?

KORONAVİRÜS
Rusya'ya da sıçradı: Kovid-19’un daha hızlı bulaşan türüne rastlandı

KORONAVİRÜS
Rusya’da aşı zorunluluğuna uymayan firmalara ceza

KORONAVİRÜS
Moskova'da Kovid-19 alarmı: Daha agresif ve hızlı yayılıyor