Sudan’dan 1.200 asker Libya’ya gönderildi

BAE’den destek isteyen Hafter’e Sudanlı 1200 milis gönderilmiş. Ortaya çıkan resmi belge gizli pazarlığı ispatladı. BAE’nin mali ve askeri destek sözü karşılığında Sudan, Hafter’e 2 tugay asker göndermiş. Uburi’deki saldırıları bu milislerin gerçekleştirdiği belirtilirken, BM nezdinde Hafter ve Zayed’in de aralarında bulunduğu 10 kişiye insan kaçakçılığından dava açılacak.

Kıymet Sezer
Hafter

Libya’da Hafter’e silah ve paralı asker desteğini gösteren önemli bir belge ele geçirildi. Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı General Muhammed Hamdan Dagalo’ya hitaben Güney Darfur Bölgesi Askeri İşler Dairesi Başkanı Hamid Cuma Adam’ın gönderdiği resmi yazıda, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin elebaşı Hafter’in, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) destek talebi üzerine Sudanlı 1200 milisin bölgeye gönderildiği ortaya çıktı. Dagalo’nun 23 Ekim 2020 tarihli talimatı üzerine kaleme alınan 6 Kasım 2020 tarihli yazıda, “Niyala kampından Al Jufrah üssüne 1200 askerin gönderilmesini doğruluyor, Benğari’deki cesur askerlerimizin hazır olduğunu, ayrıca Libya ve BAE’nin askeri tertibat, güvenlik ve mali konularda sağladığı anlaşma baz alınarak gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

DÜNYA
Hafter milisleri Libya ordusuna ait karargaha saldırdı

BAE’DEN DESTEK SÖZÜ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/09/05/29/resized_e545c-5c4ddc4fmektup.jpg

DÜNYA
Hafter'den ağır tahrik: İlaç taşıyan Türk gemisi alıkonuldu

UBARİ’YE ONLAR SALDIRDI

Güvenlik kaynakları, Dagalo’nun özellikle Mısır, Suudi Arabistan ve BAE ile olan yakın ilişkileriyle tanındığını belirtirken, Dagalo’ya bağlı birliklerin daha önce de Yemen’de gerçekleştirilen Kararlılık Fırtınası operasyonuna katılarak Husilere karşı savaştığını kaydetti. Kaynaklar, Libya’nın güneyindeki aşiretlerin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında yer alacağını açıklamasından sonra Ubari kentinde ordu karargahına düzenlenen saldırının, Hafter’e gönderilen Sudanlı milislerce yapılmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Dava yolda