Türkler seçime müdahale edecek: Macron çok korkmuş

Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye’deki oyunları bozulan Fransa’nın devlet televizyonu France 5, beş saat süren Erdoğan yayını yaptı. Kanala röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Türkiye ile ilgili akla ziyan açıklamalar yaptı. Macron, “Türkler tarafından bir sonraki seçimde müdahale girişimleri olacak” ifadelerini kullandı.

Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Türklerin, Fransa’da düzenlenecek bir sonraki seçime müdahale girişimlerinin olacağını iddia etti. Macron’un, France 5 televizyon kanalı ile yaptığı röportaj yayımlandı. Bu röportaj, Macron’un, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mart’ta video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapıldı. Türkiye’de 3,5 milyon sığınmacının bulunduğunu ifade eden Macron, diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/25/12/36/resized_a4f1c-6cb63274macrondekupe.jpg

DÜNYA
Fransız basını: Macron Türkiye ile çatışamayacağını anladı

TÜRKLER SEÇİME MÜDAHALE EDECEK

GÜNDEM
Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a 'seçim' tepkisi: Tutarsız iddiaları amacına ulaşamayacak

TERÖRİSTLERE ORTAKLARIMIZ DEDİ

Macron, “Türkiye’ye karşı hiçbir düşmanlığım yok. Çok açık olarak ve saygı duyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile derin anlaşmazlıklar var” şeklinde konuştu. Elysee Sarayı’nda Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el Menfi ve yardımcısı Musa el Koni ile görüşen Macron, Türkiye’yi hedef aldı. Macron, Libya’da savaşan Türk ve Rus güçlerinin en kısa süre içerisinde bu ülke topraklarını terk etmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA
Fransa'da yaklaşan seçimler öncesi Macron'dan Paris Camisi'ne ziyaret

Erdoğan Avrupa’ya meydan okuyor