Ukrayna’ya Türk iş gücü

Tahıl koridoru ile gıda krizinin çözülmesinde görev üstlenen Türkiye, Ukrayna’da altyapının normalleşmesinde de aktif rol oynayacak.

Canberk Doğan
Arşiv.

Önceki gün Lviv’de toplanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski zirvesinde tahrip olan altyapının inşası için anlaşma da imzalandı. Ticaret Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada anlaşmaya ilişkin ayrıntılara yer verilirken, Yeni Şafak da yeni bilgilere ulaştı.

ORTAK KOORDİNASYON

BİR BAKAN YARDIMCISI

Taraflar tarafından birer çalışma grubu oluşturulacak. Altyapı inşasıyla ilgili olarak bilgi veren kaynaklar “Görev gücüyle birlikte Ukrayna’nın yeniden inşası için kaynak sağlanacak ve bunun denetlemesi yapılacak. Denetlemede projelerin uygunluğu onaylanacak” dedi. Ticaret ve Çalışma bakanlıkları görev gücünde rol alacak. Ukrayna ile yapılacak bu iş birliği ile bölgenin kalkınması sağlanacak. Türkiye’deki komisyonunun başında Ticaret Bakanlığı’ndan bir bakan yardımcısı olacak. Proje kapsamında bölgenin altyapısını eski haline getirmek adına Türk firmalar Ukrayna’ya işçi yollayacak.

231 PROJE TAMAMLANMIŞTI

DÜNYA
Anlaşma imzalandı: Ukrayna savaşta tahrip olan altyapısını Türkiye ile yeniden inşa edecek