Hollanda'da ırkçılık her yerde: Vergiyi baskı aracı olarak kullanıyor

Hollanda’da ırkçılık, devlet kurumlarında hızla yayılıyor. Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, “Polis, insanların etnik kökenine göre muamele yapıyor. Vergi dairelerinin, yabancı kökenlilerin üzerine daha sert gittiği ispat edildi. İnsanlar kendini güvende hissetmiyor” dedi.

Yasemi Asan
Tunahan Kuzu

Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Hollanda’da ırkçıların devlet kurumlarında aktifleştiği uyarısında bulundu. Polis memurlarının bazılarının etnik kökenine ya da görünüşüne göre farklı muamele yaptığını aktaran Kuzu, “Hollanda’da vergi dairesinin, yabancı kökenli insanların üzerine daha sert gittiği ispat edildi. Bu sadece Hollanda’da değil, tüm Avrupa’da öyle” dedi. Kuzu, Avrupa’daki yabancı düşmanlığını durdurmanın kendi ellerinde olduğunu belirterek, seçim dönemlerinde oy kullanarak bunun değiştirilebileceğini söyledi.

DÜNYA
İnsanlığın yüz karası

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/16/02/00/resized_83b7c-0f7554f4tunahankuzu.jpg

AMAÇLARI ASİMİLASYON

ÇİFTE STANDART

Parlamentosu’nda, Fransa’daki karikatür krizi ile ilgili bir oturumun gerçekleştiğini dile getiren Kuzu, “Hollanda anayasasında fikir özgürlüğü, dernek özgürlüğü, din özgürlüğü var. Fikir özgürlüğü altında böyle bir karikatür yapıyorsunuz, ben bunu hoş görmüyorum. İnsanları bilerek rencide etmek, insanları bilerek karşı karşıya getirmek kimin çıkarına? Çifte standart söz konusu. Hollanda anayasasının geçtiğimiz dönemde bir kesim için başka, başka kesim için de başka anlatıldığını görüyoruz” diye konuştu.

PARLAMENTODAKİ SLOGANLAR CAMİ DUVARINDA