Yeni Şafak Aksa İmamı İkrime Sabri’yi röportaj için aradı : Eşi telefonu ağlayarak açtı

Yeni Şafak muhabiri, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri ile Kudüs Haftası ve Miraç Gecesi üzerine dün sabah saat 10.00’da röportaj yapmak için sözleşti. Ancak telefona çıkan, gözyaşları içindeki eşi Naile Haşim Sabri oldu. Sabri, “Az önce dört İsrail polisi evi bastı. Eşimi zorla bir araca bindirip götürdüler” dedi.

Hatice Saka
7 saatlik sorgunun ardından serbest kalan Şeyh Sabri “Aksa davamızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kudüs Haftası dolayısıyla artan İsrail zulmü, dün zirve yaptı. Miraç Gecesi için düzenlenen programları sabote etmek isteyen işgalciler, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’yi 7 saat sorguya aldı. Miraç Gecesi ve Kudüs Haftası ile ilgili programlarda adı geçen onlarca isim de gözaltına alınarak “Hiçbir etkinliğe katılmayacağım” yazılı bir taahhütname imzalanmaya zorlandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/11/04/24/resized_e2e0c-0d3366fdikrimesabri01.jpg

DÜNYA
Mescid-i Aksa İmamı Sabri'den İsrail-BAE anlaşmasına sert tepki: Kabul etmiyoruz!

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/11/04/26/resized_b9e5a-a13e833eaksa1.jpg

HAYAT
İsrail virüsten daha tehlikeli: İşgalci İsrail koronavirüs döneminde bile masum insanların evlerini yıkmaya devam ediyor

YENİ ŞAFAK’A KONUŞACAKTI

İkrime Sabri’nin evi Yeni Şafak’a telefonla röportaj vermek randevulaştığı saatte basıldı. Dün sabah saat 10.00’da görüşmek için aradığımızda telefonu Şeyh Sabri’nin eşi Naile Hişam Sabri açtı ve 82 yaşındaki Şeyh İkrime’nin dakikalar önce evlerini basan İsrail polisi tarafından gözaltına alındığını aktardı.

DÜNYA
İhanete karşı çıkın: Filistinli gruplardan Arap ve İslam dünyasına çağrı

SUSTURMAK İÇİN ALDILAR

7 SAAT SORGUDA KALDI

İşgalci İsrail polisi 82 yaşındaki Şeyh İkrime Sabri’yi 7 saat sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Şeyh Sabri, şunları kaydetti: “İsrail güçleri evime edepsizce baskın düzenledi ve evimin mahremiyetini ihlal etti. Onlara ‘Rahmet Kapısı, Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve Mescid-i Aksa’nın herhangi bir yerinde dini toplantı yapabiliriz’ dedim. Suçlamalar geçersiz. Mescid-i Aksa’ya ve Rahmet Kapısı’na ilişkin tavrımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

DÜNYA
Zayed’e öfke: Bu ihanetin affı olmaz

MİRAÇ GECESİ İÇİN ALIKOYDULAR

ZORLA TAAHÜTNAME

İşgalci güçler sadece İkrime Sabri’yi değil, Kudüs Haftası ile ilgili faaliyetlere katılacak herkesi gözaltına aldı. İşgalciler gözaltına aldıkları kişilerden hiçbir etkinlik ya da kampanyaya katılamayacaklarını onaylayan bir taahhüt istediği ve onları belge imzalamalarımı için zorladığı öğrenildi.