Zelenskiy, Finlandiya'ya destek teşekkürlerini iletti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna'nın yardımına ilk koşan ülkelerden biri olduğu için Finlandiya'ya teşekkür etti. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ise elinden geleni yaptığını belirterek Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Ukrayna - Finlandiya

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Zelenskiy, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, Rusya'ya uygulanan Avrupa Birliği (AB) yaptırım paketlerinin Finlandiya ile görüşecekleri konulardan biri olduğunu, Rusya'nın bu yaptırımlardan sürekli kaçınmaya çalıştığını söyledi.

Rusya'ya ne kadar çok baskı uygulanırsa sonucun o kadar çabuk alınabileceğini vurgulayan Zelenskiy, ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, gazetecilerden birinin birçok ülke varken neden Finlandiya'yı ziyaret ettiğini sorması üzerine, şu yanıtı verdi:

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto da İskandinav ülkelerinin Ukrayna'yı desteklemek konusunda elinde geleni yaptığını belirterek ifadelerini kullandı.

Niinisto, 'neden savaş uçaklarının Ukrayna'ya verilmediği, neden beklendiği' sorusunun yönetilmesi üzerine, cevabını verdi.

Bunun üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy araya girerek ifadesini kullandı.

Zelenskiy'nin akşam saatlerinde Nordik-Ukrayna Zirvesi'ne katılması ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ile görüşmesi bekleniyor.