Rekabet koşulları arasında uluslararası arenada yer almak isteyen şirketlere destek olan Turquality programında bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliğe göre, franchising sistemi ile faaliyete geçirilen toplam azami 100 mağaza için kira giderleri, aynı mağaza için en fazla iki yıl süresince ve yıllık mağaza başına azami 800 bin lira verilecek. Bunun yanında firmalara kurulum/ dekorasyon harcamaları ve konsept mimari çalışmaları mağaza başına azami 400 bin lira ödenecek.
Destekten yararlanmak isteyenler başvuru formlarıyla birlikte Ekonomi Bakanlığı'na doğrudan başvuracak. Ön inceleme sonrasında kabul edilen firmalar destek kapsamına alınacak.
DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTI
Yurt içi tescili aynı şirket üzerine olan en fazla iki marka destek kapsamına alınabilecek. Destek Programı kapsamına alınmak üzere başvuruda bulunulan markanın yurt içi ve yurt dışı marka tescillerinin başvuru sahibi şirket veya bu şirketle organik bağı olan şirket ya da aynı holding/şirketler topluluğu bünyesinde yer alan bir şirket adına kayıtlı olması gerekiyor.
MARKA GELİŞTİREN PROGRAM
Ekonomi Bakanlığının ihracat yapan firmalara sunduğu markalaşma desteği olan Turquality Destek Programı, dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı olarak dikkat çekiyor.
Uluslararası markalaşma potansiyeli olan Türk firmalarının, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayan program, kurumsallaşma ve gelişim sağlayarak uluslararası pazarda küresel bir oyuncu olmayı sağlıyor. Söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amaçlanıyor.
Şu anda 170 firma Turquality Destek Programı'ndan faydalanıyor. Marka Destek Programı kapsamındaki firmaların sayısı da 81'i buldu