Albaraka Türk’te dijital dönüşüm

Albaraka Türk, bünyesinde hizmet veren tüm yazılım geliştirme fonksiyonlarını AlbarakaTech Global çatısı altında buluşturdu. Diğer finansal kurumlara da hizmet sunmayı planlayan AlbarakaTech Global, finans piyasalarına farklı dijital çözümler sunmayı hedefliyor.

Ekonomi Servisi
Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk, bünyesinde hizmet veren tüm yazılım geliştirme fonksiyonlarını AlbarakaTech Global çatısı altında buluşturdu.

Albaraka Türk’ün yeni iştiraki AlbarakaTech Global, yapay zeka, veri analitiği, mikroservis mimarisi ve mobil teknolojilere odaklanarak, sektöre yeni bir soluk getirecek çözümler sunmaya hazırlanıyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk, bünyesinde hizmet veren tüm yazılım geliştirme fonksiyonlarını AlbarakaTech Global çatısı altında buluşturdu. Albaraka Türk’ün yanı sıra diğer finansal kurumlara da hizmet sunmayı planlayan AlbarakaTech Global; yapay zeka, veri analitiği, mikroservis mimarisi ve mobil çözüm geliştirme gibi alanları odağına alarak, bu alanda oyunun kurallarını değiştiren olmayı hedefliyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/22/02/57/resized_a9275-e6f00c4emeliksahutku.jpg

EKOSİSTEM BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

GÖZÜMÜZÜ KÜRESEL PİYASAYA DİKTİK

AlbarakaTech Global Genel Müdürü Ali Tuğlu ise şunları kaydetti: “Albaraka Türk Bilgi Teknolojileri grubu çatısı altında önemli büyük projelere imza atmış bir ekibimiz var. Bu dönemde, Albaraka’nın dijital dönüşümünün hayata geçirilmesinin yanı sıra, Insha Ventures ve Albaraka Garaj çatısı altındaki yeni girişimlerle beraber çok sayıda çözüm ortaklığında bulunduk.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/22/02/58/resized_699e3-70f28bd9albaraka2.jpg