Balık fiyatları yarı yarıya düştü

Denizlerde 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle palamut, mezgit, barbunya ve istavritin tezgahlardaki yerini almasının ardından, balık fiyatlarında yarı yarıya düşüş yaşandı.

Yeni Şafak
Balık fiyatlarında yarı yarıya düşüş yaşandı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde av sezonu başlamasına rağmen, 1 Eylül'ün Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle gecikmeli denize açılan balıkçı tekneleri, limana az miktarda da olsa avladıkları palamut, mezgit, barbunya ve istavrit ile döndü.

İlçede yaklaşık 40 yıldır balıkçılık yapan Alpay Anar, gece avında ay ışığı olmasının avlanmayı olumsuz etkilediğini ve gündüz avı için de havaların uygun olmadığını söyledi.

Balıkçı Ali Çevik de av için ay karanlığını beklediklerini belirterek, şu anda sadece trol avı yapanların az miktarda av yapabildiğini söyledi.

İlçede balıkçılık yapan Necmettin Yılmaz, trol ve gırgırla istavrit, barbunya, palamut, mezgit avlandığını ve teknelerin de sayılı kasalarla dönebildiklerini söyledi.

Amasra Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Tayfun Orhan da palamut, mezgit, barbunya ve istavrit gibi balıklarla tezgahlardaki çeşidin arttığını yine de avın istenilen seviyede olmadığını belirtti.

Öte yandan, vatandaşların balıkçı tezgahlarında yoğunluk oluşturduğu görüldü.

EKONOMİ
Balıkçılar: 4 bin TL'ye eleman bulamıyoruz

EKONOMİ
Özlenen uskumru 20 lira

EKONOMİ
Karadenizli balıkçıların av sezonu başladı