Bekçilik istifa şartları: Bekçilikten istifa eden ne kadar tazminat öder?

Bekçilik mesleği günümüzde sürekli popülerlik kazanan bir meslek grubu olarak yükselişini sürdürüyor. 2018 yılında yeni çıkarılan yasa tasarısına göre alımı yapılan bu yeni meslek grubuna maaşı ve devlet güvencesi altında olunmasından dolayı fazla talep var. Peki, bekçi olduktan sonra ayrılmak kişiler istifa edebiliyor mu? Bekçilik istifa şartları neler? Bekçilikten istifa eden ne kadar tazminat öder?

Fotoğraf: Arşiv

Bekçilik tanım olarak herhangi bir olayın yaşandığı bölgede polis olay yerine gelene kadar olaya müdahale etme ve polislere destek çıkma amacıyla oluşturulmuş bir meslek. bellidir.

Bekçiler polislerin bulunmadığı ve polislerin uzak olduğu yerlerde yaşanan suç işlenme vakalarında güvenli alan oluşturarak olayın zararını azaltmak ve polisler müdahale ederken onlara yardımcı olma amacı taşırlar.

Peki, bekçi olduktan sonra ayrılmak kişiler istifa edebiliyor mu? Bekçilik istifa şartları neler? Bekçilikten istifa eden ne kadar tazminat öder?

GÜNDEM
Bekçi alımı için aranan şartlar belli oldu

Bekçilerin görevi nedir?

Bekçiler görevlerini gece saatlerinde yapmakta ve görevleri mahalle, sokak, toplumun sık yaşadığı bölgelerin güvenliğini sağlamak.

Bekçilik Şartları Nelerdir?

GÜNDEM
Emniyette yeni üniforma dönemi

Peki, bekçilik istifa şartları neler?

Bekçiler, devlet memurluğu içinde geçiş yapmak için istifa etmesi gerekiyor. Fakat istifa ettiği için mülakatlar esnasında sıkıntı yaşayabilir. Ayrıca istifa ettikten sonra da belli bir süre çalışması gerekiyor.

Bekçilikten istifa eden ne kadar tazminat öder?

Bekçiler istifa ettikte sonra tazminat ödemiyor. Sadece haklarından vazgeçmiş oluyor. Bekçiliğe dair merak ettiğiniz her soruya da ulaşabilirsiniz.

GÜNDEM
Bekçiler artık kimlik sorup silah kullanabilecek