Beyaz eşyada fark attık

Türkiye, en fazla patente sahip olduğu beyaz eşyada Avrupa’nın birinci, dünyanın ikinci büyük üretim üssü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Beyaz eşya sektörü Türkiye’nin yüz akı sektörlerinden biri. 2012’den bu yana sektörde 12 milyar liralık yatırımı teşvik ettik” dedi.

Haber Merkezi
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Varank, beyaz eşyanın Türkiye'nin yüz akı sektörlerinden biri olduğunu dile getirerek, "Üretim hacminiz, cironuz, katma değere ve ihracata katkınızla ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynuyorsunuz. Mükemmele yakın işleyen tedarik zincirleriniz sayesinde, Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci büyük üretim üssüyüz" ifadelerini kullandı. Türkiye'de en fazla patente sahip sektörün beyaz eşya sektörü olduğuna dikkati çeken Varank, Ar-Ge'ye verilen önemin patent sayılarına yansıdığını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/16/07/30/resized_dea46-2b56751bmustafa976577.jpg

REKABETE TEŞVİK

Varank, rekabet gücünü artıracak her alanda beyaz eşya sektörüyle yakın iş birliği içinde olmaya devam edeceklerini belirterek, "2012'den bu yana sektörde 12 milyar liralık yatırımı teşvik ettik ve 10 bine yakın ilave istihdam oluşmasını sağladık. Ar-Ge ve tasarım merkezlerine sunduğumuz imkanlardan sektördeki bütün firmalar yararlanıyor" dedi.

EKONOMİ
Türkiye ve Rusya karşılıklı anlaştı: Nakliyede süre sınırı kalktı