Ziraat Bankası'na 1,75 milyar avroluk dış finansman

Ziraat Bankası, yüksek tutarlı yurt dışı finansman işlemi ile ihracata ve ekonomiye desteğini sürdürüyor. Banka, Alman bankacılık devi Deutsche Bank ile vadesi 5 yıla kadar uzatılabilecek şekilde 1,75 milyar avroluk dış finansman imkanı sağlayan kredi ve fonlama anlaşması imzaladı.

Foto/arşiv

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası, Deutsche Bank ile vadesi 5 yıla kadar uzatılabilecek şekilde 1,75 milyar avroluk dış finansman imkanı sağlayan kredi ve fonlama anlaşması imzalandı.

Açıklamada, ülke ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmeler ile son dönemde iyileşen yatırımcı algısı ve finansman koşulları çerçevesinde yapılan anlaşmadan sağlanacak fonlama ile bankanın başta ihracatçılar olmak üzere ülkenin ekonomik gelişimi için öncelikli olan tüm sektörlere, sorumlu, etkin ve sürdürülebilir bankacılık anlayışı doğrultusunda katkı sağlamaya devam edeceği belirtilerek, "Dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme yönünde atacağımız benzer adımlarla uluslararası paydaşlarımızla yakın işbirliğimizi ve başta ihracatçılarımız olmak üzere ekonomimize desteğimizi artırarak sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.

EKONOMİ
Bütçe kasımda 75 milyar lira fazla verdi

EKONOMİ
İki sigorta şirketine tedbir: 35 bin kişi için yeni kasko poliçesi düzenlendi

EKONOMİ
15,5 milyon turistle tüm zamanların rekoru kırılmıştı: Antalya'da sezon 12 aya yayıldı

EKONOMİ
Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde: 2 milyar liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

EKONOMİ
Rekabet Kurulu yurtlara ilişkin soruşturmasını tamamladı: 150 bin TL'ye kadar ceza kesildi