Dev havayolu şirketi Borajet'i satın alıyor

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak kurulan Borajet’te hareketli günler yaşanıyor. Şirketin "yabancı bir havayolu şirketine satılacağının kesinleştiği" iddia edildi.

Yeni Şafak
Borajet’e yabancı bir havayolu şirketi talip oldu.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak 2010 yılından bu yana uçuş faaliyeti gösteren Borajet Havayolları, geçtiğimiz yılın son günlerinde ABD’de yaşamını sürdüren işadamı Yalçın Ayaslı tarafından SBK Holding’e satılmıştı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde geçtiğimiz Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu duyurmuştu. Airporthaber'in haberine göre 24 Nisan 2017’den beri sadece biletli yolcularını Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşma çerçevesinde uçuran havayolu şirketinin yeniden el değiştireceği konuşulmaya başlandı.

Uçuşlar Airbus'larla yapılacak

Şirketin yönetimi WizzAir tarafından oluşturulacak. Ayrıca tüm ekip planlama ve işe alım süreçlerinin yine WizzAir tarafından yürütülecek.

Birleşmenin ardından Borajet adıyla değil Wizz Air adıyla low-cost taşımacılık yapılacak. Şirketin hub olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanacağı ve buradan hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlar gerçekleştireceği belirtiliyor.

2003 yılında kuruluşu ilan edilen ve 2004 yılından bu yana uçuş faaliyetlerini sürdüren WizzAir ile yapılacak görüşmeler sonrası Borajet’in geleceğinin belli olacağı belirtiliyor.

EKONOMİ
Zara ürünlerinde isyanın etiketi

28 merkezden yüzlerce noktaya uçuyor

İlk uçuşunu 19 Mayıs 2004’te gerçekleştiren Wizz Air, bugün 28 farklı merkezden yüzlerce noktaya sefer düzenliyor.

Filosunda 86 adet uçak bulunan şirket, seferlerini Airbus A320 ve A321 tipi uçaklarla gerçekleştiriyor. Avrupa’nın en genç filolarından birine sahip olan Wizz Air uçaklarının ortalama yaşının yaklaşık 4 olduğu ifade ediliyor.

9 ayda 21 milyondan fazla yolcu taşıdı

25 Şubat 2015 yılında halka arz edilen şirketin hisseleri, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor.

Londra Borsası’nda WIZZ markası altında işlem gören şirketin 3 binden fazla çalışanı bulunuyor.2017 yılının Ocak-Eylül verilerine göre 9 aylık dilimde ortalama yüzde 91,84 doluluk oranıyla uçuşlarını gerçekleştiren Wizz Air, bu süreçte toplam 21 milyon 201 bin 589 yolcuya hizmet verdi.

EKONOMİ
Novartis Fransız ilaç şirketini 3.9 milyar dolara satın alıyor

EKONOMİ
'Burun yağı'nın kilosu 100 lira

EKONOMİ
Çay kralı ikinci kez iflas erteleme istedi