E-ticarette 1 milyon istihdam açığı var:  Virüse 200 bin şirketle cevap

Kovid-19 salgınında ana ticaret modeline dönüşen e-ticaret dünyada yüzde 18, Türkiye’de yüzde 65 büyüdü. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Bu süreçte artan e-ticaret hacmiyle 200 bin şirket kuruldu. Kuruluş olarak 27 bin kişiye e-ticaret eğitimi verdik. Halen bu alanda 1 milyon istihdam açığı var” dedi.

Ekonomi Servisi
İstanbul’da 21 Ekim’de düzenlenecek etkinlik, e-ticaretin liderlerini buluşturacak.

E-ticaretin Davos’u olarak nitelendirilen World E-Commerce Forum için geri sayım başladı. İstanbul’da 21 Ekim’de düzenlenecek etkinlik, e-ticaretin liderlerini buluşturacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da katılması beklenen forumda, İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker konuşmacı olarak yer alacak.

YOL HARİTASI ÇIKACAK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/23/05/54/resized_e782c-3a776225omer1.jpg

PANDEMİDE TALEP PATLAMASI YAŞANDI

Bu dönemde e-ticaret hacmi dünyada yüzde 18 büyürken, Türkiye’de yüzde 65’leri bulduğuna işaret eden Ömer Nart, şöyle devam etti: “E-ticaret artık alternatiften, ana akım modeline dönüştü. Son iki senedir artan e-ticaret hacmiyle 200 bin yeni şirket e-ticarete başladı. Bu şirketlerin 1 milyon ek istihdam açığı var.” Pandemi döneminde e-ticaret eğitimlerine talebin patladığını vurgulayan Nart, “WORLDEF olarak bugüne kadar 27 bin kişiye e-ticaret eğitimi verdik. Bu talebin çok güçlü olduğunu ortaya koyuyor.”

GÜNDE 250 BİN SİPARİŞ