İhracatçı KOBİ’ye finansman imkanı

İhracat kapasitelerini her geçen yıl geliştiren KOBİ’lerin finansmana erişim sorunlarını çözmek adına kurulan İGE A.Ş, devreye aldığı ‘Özkaynak Destek Paketi’ ile KOBİ’lerin ihracatını güçlendirecek. Paket, finansmana erişmekte zorlanan KOBİ’lere kefaletler yoluyla Eximbank tarafından kredi kullandırılmasının sağlanması için hazırlandı.

Burak Karaca
Arşiv

İhracat yapanların, finansmana erişim imkanlarını genişletmek için Türk Eximbank ve Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) ortaklığıyla kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE A.Ş.), 1 Mart’ta faaliyete geçti. İGE A.Ş.’nin ilk destek paketi ise KOBİ niteliğindeki ihracatçıların elini güçlendirecek. Devreye alınan ‘Özkaynak Destek Paketi’ teminat yetersizliği nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan KOBİ niteliğindeki ihracatçılara, öz kaynaklarından verilecek kefaletler yoluyla Eximbank tarafından kredi kullandırılmasının sağlanması için hazırlandı.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 31 MAYIS

DİJİTALLEŞME KOBİ’NİN GÜCÜNÜ ARTIRDI

Türkiye’nin ihracatının yaklaşık yüzde 37’si KOBİ’ler tarafından gerçekleştiriliyor. Dijitalleşme ile birlikte ihracat kapasitelerini artıran KOBİ’ler, artık çok daha rahat bir şekilde dünyaya açılarak, alternatif pazarlara erişebiliyor. Aynı zamanda, dijital pazaryerleri de KOBİ’lerin ihracata açılma sürecini hızlandırıyor. KOBİ ölçeğindeki firmalar tarafından 2021 yılında 80 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. Artan erişim imkanıyla birlikte KOBİ’lerin ihracatının önümüzdeki yıllarda da ihracatını hızla artırması bekleniyor.

Teminat sorununa çözüm getirildi

EKONOMİ
15 bin firma ihracata başladı

EKONOMİ
Yeni KOBİ destek paketinde neler var? Erdoğan'dan 2022 KOBİ destek paketleri açıklaması!