KDV indirimi kalıcı olmalı

Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18’den 8’e indirilmesinin sektörü canlandırdığını söyledi. Doğan, “Kalıcı indirim müjdesi bekliyoruz” dedi.

Çağlar Çağatay
Davut Doğan

Çanakkale Biga'da 1972’de Doğanlar mobilya ile ticarete başlayan Doğtaş Kelebek, Türk mobilya sektörünün en büyük oyuncularından biri oldu. Yenilikçi bir şirket olduklarını dile getiren Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “2012'de hem yabancı yatırımcı ile ortaklık yaptık hem de Kelebek Mobilya'yı bünyemize kattık. Lova Sleep ise yatak markamız. Avrupa dışında Çin, Türki Cumhuriyetleri, Rusya ve Afrika’yı kendimize hedef bir pazar olarak belirledik ve yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz. Bunun yanında elimizdeki mağazaları devrederek oradan gelecek kaynak ile yeni mağazalar açmayı istiyoruz. Hedefimiz, mobilya sektöründe lider olmak” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİNİ HAYATA GEÇİRDİK

2018 yılında ülkenin ekonomik anlamda zor günlerden geçtiğini ve en kısa sürede toparlanacağını umut ettiklerini belirten Doğan, “Şirket olarak tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik. Biz, ülkemize güveniyoruz ve yaşanan sıkıntılı süreçleri hep beraber atlatacağız. Enflasyon ile Topyekün Mücadele Seferberliği’ne Doğtaş ve Kelebek markaları ile katıldık” dedi.

15 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT POTANSİYELİ

Cari açığa katkı sağlayan mobilya sektöründeki KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18’den 8’e indirilmesinin sektörde olumlu yankı bulduğunu belirten Davut Doğan, “Önümüzdeki dönem için beklentilerimizi yüksek tutuyoruz. Mağazalarda hareketlenme başladı. Sektör olarak, tekstil sektöründe olduğu gibi KDV oranın kalıcı olmasının müjdesini bekliyoruz” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldiklerini ve sektörü anlattıklarını belirten Doğan, “Geçtiğimiz yıl mobilya sektörü yüzde 40 büyüme elde etti. Bizde firma olarak yüzde 52 büyüdük. Sektör olarak 160 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İlk 9 ayda 10.4 küçülme yaşandı. Bu küçülmeyi bakanımıza da anlattık. Olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Aynı zamanda 5 temel sorunumuzu da anlattık. Önümüz açılırsa 15 milyar dolar ihracat yapabilecek kapasitemiz var” şeklinde konuştu.