Korumasını bile dolandırmış

Çiftlikbank vurgunu ile milyonlarca lirayı alıp yurt dışına kaçan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın yakın korumasını bile dolandırdığı ortaya çıktı. Aydın’ın “Bir tek sana güvenebilirim” diyerek yönetim kurulu üyesi yaptığı Cafer Çolak, 160 bin lira dolandırıldığını söyledi.

Mustafa Sait Özkan
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın

120 bin kişiyi yaklaşık 1,2 milyar lira dolandıran Çiftlikbank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın yakın korumasını bile dolandırdığı ortaya çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kamuoyunda Çiftlikbank olarak bilinen sistemin kurucuları hakkında 2007 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Çiftlikbank’ın kurucusu “Tosun” lakaplı Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 48 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianame kapsamında örgüt yöneticileri hakkında 4 ayrı suçtan 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’ar yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamenin ayrıntıları arasında Mehmet Aydın’ın yakın koruması olarak işe aldığı Cafer Çolak’ı da dolandırdığı ortaya çıktı.

30 BİN TL’Sİ HALEN ŞİRKETTE BULUNUYOR

İddianameye göre aynı zamanda şüpheliler arasında yer alan Çolak’ın Haziran 2017’de Ataşehir’de bulunan Çiftlikbank’ın merkezine giderek güvenlik memuru olarak iş başvurusunda bulundu. İşe başlayan Çolak, ilk üç ay boyunca güvenlik görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra ise Mehmet Aydın tarafından yakın koruması olarak seçildi. 3 ay boyunca Aydın’ın yanında yakın koruma olarak çalışan Çolak ifadesinde başına gelenleri ayrıntılı olarak anlattı.

GÜNDEM
Başörtülülere hakaret eden Bülent Kökoğlu tutuklandı