Otoda fazla arz var

Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, Türkiye'nin iç piyasasında fazla arz olduğunu söyledi. Koçak, karlılıkların azaldığı ve otomobillerin hepsinin birbirine benzediği ortamda karlı bir işletme yürütmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Bora Koçak

Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, dünya otomotiv sektörünün ulaştığı noktayı iyi görmediklerini dile getirdi. Koçak, ihtiyacın üzerinde otomobil üretmek üzere yatırım yapıldığını ve piyasaya fazla arz olduğunu anlattı.

ÜRETİM VE SATIŞTA KARLILIK AZALIYORKarlılıkların azaldığını, otomobillerin hepsinin birbirine benzediği ortamda karlı bir işletme yürütmenin mümkün olmadığını vurgulayan Koçak, “Türkiye’de eğer otomotiv sanayi hamlesi yapacaksak ve buna yönelik strateji geliştireceksek biraz daha farklı kanallara gitmeliyiz” dedi. Koçak, otomotiv sanayisi ve dünyasını daha çok Avrupa’nın ve Uzak Doğu’nun domine ettiğini belirterek, ABD’nin de bu oyunun içinde yer almak istediğini hatırlattı. ABD’nin otomotivde oyunun ve kalenin yerini değiştirdiğini anlatan Koçak, şöyle devam etti: “Tesla örneğini verebiliriz. Elektrikli otomobil aldıktan sonra işletme maliyeti sıfıra yakın. Bu durumda elektrikli araca talep katlanarak artacaktır.” Yeni neslin araba kullanmak istemediğini söyleyen Koçak, "Y ve Z jenerasyonunda duygusal bir yönü yok otomobillerin” açıklamasında bulundu.