Palamut Boğaz'ı geçemedi!

Boğaz'ı geçemeyen palamut Karadeniz'i terk edemeyince av sezonu son yılların en bol ve ucuz dönemini yaşıyor. Tekneler bu sezon Karadeniz'de milyonlarca palamut avlamış durumda.

Yeni Şafak

Balıktaki bolluğun fiyata da olumlu yansıdığını anlatan balıkçılar, lüferin Boğaz'da palamudun önünü kesmesi sonucu Karadeniz'deki av sezonunun uzadığını söylüyor. İki hafta önce de Karadeniz'deki palamut akını nedeniyle Marmara'da hamsi bolluğu yaşanmıştı. Hava muhalefeti nedeniyle aynı dönemde fiyatı 8-15 TL arasında değişen palamut, Boğaz'ı geçemeyip Karadeniz'e hapsolunca yine bol miktarda avlandı. Fiyatlar düştü. Dün halde palamudun çifti 5-8 TL arasında satıldı.

'EN BOL VE UCUZ DÖNEM'

Habertürk'ün haberine göre, Megakentin ünlü balıkçılarından Kenan Balcı, “Sezonun sona ermesi gerekirken, şu an palamutlar ağlara takılıyor.

Doğu Karadeniz taraflarında avlananlar daha iri. Balığın Karadeniz'de halen dolaşmasının nedeni ise Boğaz'da lüfer tarafından yolunun kesilmesidir. Oysaki palamut bu zamanlarda Boğaz'dan geçerek Ege'den Akdeniz'e açılırdı. Bu defa böyle olmadı. Çünkü Boğaz'ı geçemedi ve Karadeniz'de hapsoldu. Palamut son yılların en bol ve ucuz dönemini yaşıyor. Son 20 yılda ilk defa bu kadar bol ve ucuz balık satıyoruz” dedi.