Sendika başkanlarıyla görüşen Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin açıklanacağı günün belirlenmediğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. Asgari ücreti belirlenmesi adına gün içerisinde yapılan ve yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi.

Saat 14.00’te başlayan toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, "Rakamsal teklif oluştuğunda tekrar bir araya geliriz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, üzerinde çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Masadaki zam oranları

Asgari ücrete ilk 6 aylık enflasyon yansıtılırsa, halen 8 bin 506 lira 80 kuruş olan net asgari ücret 10 bin 329 lira 80 kuruşa yükselecek. Eğer refah payı da eklenirse bu durumda artış yüzde 30 ya da 35'i bulabilecek.

ÖZGÜN
Temmuzda geçerli olacak yeni asgari ücret belli oluyor: Komisyon üçüncü kez toplandı

ÖZGÜN
Asgari ücret ara zamda TÜRK İş ve TİSK’in talebi belli oldu

EKONOMİ
Asgari ücrette ikinci toplantı: İşçi kesimi zam oranına ilişkin taleplerini iletecek

EKONOMİ
Asgari ücrette ikinci toplantı sonrası Türk-İş'ten ilk açıklama: Bu hafta sonuçlanacak

EKONOMİ
Asgari ücrette ikinci toplantı sonrası Türk-İş'ten ilk açıklama: Bu hafta sonuçlanmasını bekliyoruz

EKONOMİ
‘Asgari’de ikinci toplantı