Sıfır araç satanlar 2. el satamasın

Otomotiv sektöründeki esnaflar, ÖTV düzenlemesinden sonra ilk olarak sıfır araçlara, zamanla ikinci el otomobillere indirim gelebileceğini belirtiyor. Vatandaşlar, fiyatlardaki dalgalanmadan şikayet ederken, ikinci el otomobil esnafı ise özellikle sıfır araç satan bayilerin ikinci el araç satmasının piyasayı olumsuz etkilediğini vurguluyor.

Mehmet Güney
Arşiv

ÖTV’de yapılan yeni düzenlemenin ardından araç fiyatlarında indirim bekleniyor. Otomotiv sektöründeki esnaflar, ÖTV düzenlemesinden sonra ilk olarak sıfır araçlara, zamanla ikinci el otomobillere indirim gelebileceğini belirtiyor. Vatandaşlar, fiyatlardaki dalgalanmadan şikayet ederken, ikinci el otomobil esnafı ise özellikle sıfır araç satan bayilerin ikinci el araç satmasının piyasayı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Bayilerin fırsatçılık yaptığını belirten esnaflar, sektörde al-satçıların da çoğaldığına dikkat çekiyor.

ÇİP KRİZİ PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ

STOKÇULUĞUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

ÖTV kararının bir hareketlilik getirebileceğini söyleyen esnaf Mustafa Oruç da, "Dünya genelinde bir kriz var elbette. Araç piyasasında sirkülasyon olması lazım, ÖTV vatandaşın yararına olur, bir canlılık getirir" dedi.

EKONOMİ
Otomobilde bayi ile galeri fiyatı yüzde 50 farklı: Otomobil bayilere vatandaşa 'yok' çekiyor

EKONOMİ
Otomobilde bayi ile galeri fiyatı yüzde 50 farklı: Otomobil bayilere vatandaşa 'yok' çekiyor