‘Süper teşvik’te teknoloji atılımı

Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında, teşviklerin %75’i yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürünlere sağlanacak. Bu yatırımlarla 29 bin 671 kişiye doğrudan, 113 bin 664 kişiye dolaylı istihdam sağlanması bekleniyor.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımların istihdama da büyük katkı sunacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında, teşviklerin yüzde 75'i yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürünlere sağlanacak. Elektrikli bataryadan ilaçlı stente, enerji sistemlerinden hibrit motor üretimine kadar toplam 95 milyar 642 milyon liralık yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırım çeşitli teşviklerden faydalanacak." dedi. Zeybekci, "süper teşvik" olarak adlandırılan Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında desteklenecek yüksek ve orta-yüksek teknolojili projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında 19 firmaya ait toplam 23 projenin destekleneceğini hatırlatan Zeybekci, bu projelerin 4'ünün yüksek, 13'ünün orta-yüksek, geri kalanının da orta-düşük teknoloji seviyesinde yatırımlar olduğunu söyledi.

KÜRESEL REKABETTE TÜRKİYE’YE AVANTAJ

Zeybekci, yüksek ve orta-yüksek teknoloji yatırımlarının Türkiye'nin küresel ekonomideki gücünü artıracağının altını çizerek, "Sadece yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımların cari açığa katkısının yıllık 16 milyar 59 milyon dolar olacağını tahmin ediyoruz" dedi.